Menu
 

Sestdien no degošas deviņstāvu mājas Jūrmalā evakuēti 18 cilvēki

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Sestdien, 18.decembrī, Jūrmalā no degošas deviņstāvu mājas evakuēti 18 cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukums uz notikumu vietu Jūrmalā saņemts plkst.17.23, kur deviņstāvu mājas kāpņu telpā dega ledusskapis, bērnu rati un logi četru kvadrātmetru platībā. Kopumā 18 cilvēki tika evakuēti, no kuriem septiņi cilvēki tika izglābti - četri ar glābšanas maskas palīdzību un trīs cilvēki, izmantojot autokāpnes.

No izglābtajiem divi cilvēki bija cietuši un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst.19.52 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Tāpat sestdien plkst.13.45 tika saņemts izsaukums uz Mārupes novada Salas pagastu, kur Lielupē apmēram 300 metrus no krasta ledū bija ielūzis cilvēks. Izmantojot glābšanas dēli, ugunsdzēsēji glābēji nokļuva līdz cilvēkam, izcēla viņu no ūdens un nogādāja krastā. Plkst.15.07 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Savukārt plkst.14.37 tika saņemta informācija, ka Liepājā tirdzniecības kanālā atrodas naftas produktiem līdzīgs plankums, kas stiepās 100 metru garumā. VUGD uzstādīja divas absorbējošo bonu līnijas un plkst.16.43 darbu notikuma vietā pabeidza.

Plkst.20.42 tika saņemts izsaukums Jēkabpilī, kur piecstāvu mājas otrā stāva dzīvoklī dega sadzīves priekšmeti trīs kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks. Plkst.21.23 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Tikmēr plkst.22.42 tika saņemts izsaukums Rīgā, kur dega divstāvu sabiedriskās ēkas palīgtelpas jumts un starpstāvu pārsegums 10 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies četri cilvēki. Plkst.00.30 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Kopumā piektdien VUGD saņēma 45 izsaukumus uz notikuma vietām - 17 uz ugunsgrēkiem, 20 uz glābšanas darbiem, kamēr astoņi bija maldinājumi. Kopumā ugunsgrēkos cietuši divi cilvēki.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.