Menu
 

Mārupes novadā izglābts Lielupes ledū ielūzis cilvēks

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aizvadītās nedēļas otrajā pusē no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis duci izsaukumu. Sestdien plkst.13.45 tika saņemts izsaukums uz Mārupes novada Salas pagastu, kur Lielupē apmēram 300 metrus no krasta ledū bija ielūzis cilvēks. Izmantojot glābšanas dēli, glābēji nokļuva līdz cilvēkam, izcēla viņu no ūdens un nogādāja krastā.

Pirmdien agri no rīta uz Jelgavas šosejas Jaunolainē notikusi četru vieglo automašīnu sadursme. Cilvēki no avarējušajiem spēkratiem bija izkļuvuši saviem spēkiem, un VUGD darbinieki vien atvienoja akumulatora klemmes un sakārtoja ceļa braucamo daļu. Savukārt ceļa braucamajai daļai pārkrituši nolūzuši koki aizvākti uz autoceļa Ķekava-Iecava Baldones pagastā un Rožu ielā Babītē.

Jau ziņots, ka sestdien plkst.17.23 saņemts izsaukums Jūrmalā, kur deviņstāvu mājas kāpņu telpā dega ledusskapis, bērnu rati un logi 4m2 platībā. 18 cilvēki tika evakuēti un septiņi cilvēki tika izglābti – četri ar glābšanas maskas palīdzību un trīs cilvēki, izmantojot autokāpnes.  No izglābtajiem divi cilvēki bija cietuši un tika nodoti NMPD mediķiem. Divarpus stundu laikā VUGD pārstāvji darbu notikuma vietā beidza.

Svētdien plkst.23.51 ugunsdzēsēji glāēji steidzās uz izsaukumu Vidus ielā Siguldā, kur ar atklātu liesmu dega neapsaimniekota divstāvu ēka 208m2 platībā. Plkst. 3.38 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Ceturtdien Ādažu novada Carnikavas pagastā dega siena ruļļi 180 m2 platībā, bet sestdien Gaujas ielā Siguldā apdzēsta degoša vienstāva neapsaimniekota ēka 60 m2 platībā.

Vēl Garkalnes pagasta Bukultos neapsaimniekotā trīsstāvu ēkā deguši sadzīves priekšmeti, Dienvidu ielā Salaspilī – nepieskatīts ēdiens piecstāvu mājas dzīvoklī, bet Salaspils novadā – sodrēji divstāvu mājas dūmvadā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.