Menu
 

Siguldā degusi divstāvu dzīvojamā māja, Ādažos – pirts, Saulkalnē – pagraba durvis

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aizvadītās nedēļas otrajā pusē no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis pusotru desmitu izsaukumu. Lielākais ugunsgrēks reģistrēts naktī uz otrdienu Atbrīvotāju ielā Siguldā, kur 140 kvadrātmetru platībā dega divstāvu māja. Ugunsgrēks tika likvidēts pēc astoņu stundu darba, informēja VUGD.

Jau ziņots,ka otrdien plkst. 21.53 VUGD saņēma izsaukumu uz Daugavmalas ielu Salaspils novada Saulkalnē, kur dega piecstāvu mājas pagraba durvis. No piedūmotās ēkas evakuējās 20 cilvēki, bet divus cilvēkus ugunsdzēsēji izveda no ēkas, izmantojot glābšanas maskas. Stundas laikā VUGD darbus notikuma vietā pabeidza.

Vēl Brīvuļu ielā Ādažos degusi pirts 30 m2 platībā, Pulkveža Brieža ielā Siguldā – šķūnis 16 m2 platībā, Olaines novada Jāņupē – dīvāns dzīvojamā mājā, Ķekavas novada Krustkalnos – piededzis ēdiens uz plīts trīsstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā, bet Ventas ielā Siguldā – sodrēji vienstāva sabiedriskās ēkas dūmvadā.

Vairāki izsaukumi saņemti par nepareizas apkures sistēmas ekspluatācijas radītām sekām. Dzīvojamā mājā Siguldas novada Nurmižos novērsta gāzes noplūde no gāzes katla, Ropažu novada Tumšupē aizvērts krāsns aizbīdnis un izvēdinātas telpas trīsstāvu dzīvojamā ēkā, bet Strēlnieku prospektā Jūrmalā novērsts spēcīgs sadūmojums, kas bija radies bojātas krāsns dēļ. Gāzes noplūde no gāzes balona novērsta divstāvu dzīvojamā mājā Marijas ielā Jūrmalā.

Salaspils novada Priežu parkā VUGD darbinieki sakārtojuši ceļa braucamo daļu pēc kravas un vieglās automašīnas sadursmes, bet Mārupes novada Babītes pagasta Skārduciemā izvilkuši no grāvja avarējušu automašīnu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.