Menu
 

Daudzviet Pierīgā degusi sausā zāle, Siguldas novadā – dzīvojamā māja Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Daudzviet Pierīgā degusi sausā zāle, Siguldas novadā – dzīvojamā māja Foto: pixabay.com

No pirmdienas līdz trešdienai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) reaģēja uz vairākiem izsaukumiem, tostarp par ugunsgrēkiem Pierīgā: Ādažu, Krimuldas un Olaines novadā dega sausā zāle, Siguldas novadā – dzīvojamā māja, bet Ikšķilē – dārza māja.

10. septembra pēcpusdienā Krimuldas novada Lēdurgas pagastā dega atkritumi un sausā zāle 5007 m2 platībā. Šo ugunsgrēku izdevās likvidēt trīs stundu laikā. Savukārt 11. septembrī saņemti divi izsaukumi no Olaines novada Olaines pagasta, kur pēcpusdienā dega sausā zāle un lapas 70 m2 platībā, kā arī šķūnis 10 m2 platībā, informē VUGD pārstāvji.

Naktī uz trešdienu Zvejnieku ielā Ikšķilē dega dārza māja 15 m2 platībā, kas nodzēsta aptuveni stundas laikā, tāpat ugunsdzēsēji devās uz Siguldas novada Allažu pagastu, kur dega divstāvu dzīvojamā māja 70 m2, kuras dzēšanai bija nepieciešamas vairāk nekā divas stundas.

12. septembra pēcpusdienā VUGD darbinieki saņēma izsaukumu uz Krimuldas novada Krimuldas pagastu, kur dega elektrības transformators 0,01 m2 platībā, taču šis ugunsgrēks likvidēts pirms glābēju ierašanās. Tās pašas dienas vakarā Ādažu novada Kadagā dega sausā zāle un kūdra 600 m2 platībā, kas dzēsta vairākas stundas, vēsta glābšanas dienestā.

Trešdien ugunsdzēsēji devās arī uz Satezeles ielu Siguldā, kur četrstāvu dzīvojamās mājas 2. stāva kāpņu telpā dega sadzīves mantas 0,5 m2 platībā, kā arī uz Stacijas ielu Olainē, kur piecstāvu dzīvojamās mājas 5. stāva dzīvoklī dega bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,2 m2 platībā. Abi ugunsgrēki likvidēti pirms VUGD darbinieku ierašanās.

Nedēļas pirmajā pusē veikti arī glābšanas un cita veida darbi: 11. septembrī Stopiņu novada Upeslejās no ūdenstilpnes izcelts noslīcis cilvēks, Mālpils novadā no pazemes telpas tika izcelts tajā iekritis bullis, savukārt 12. septembrī Carnikavas novadā tika sazaģēts nokritis koks, informē VUGD pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.