Menu
 

Ugunsgrēkos Salaspilī un Ropažu novadā cietuši cilvēki Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aizvadītās nedēļas otrajā pusē no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis teju divdesmit izsaukumu. Lielākā daļa bijusi par platības ziņā nelieliem ugunsgrēkiem.

Naktī uz sestdienu ugunsdzēsēji steidza uz Kastaņu ielu Salaspilī, kur dega divstāvu dzīvojamā māja 300 kvadrātmetru platībā. Negadījumā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Ugunsgrēks tika likvidēts pēc piecu stundu darba, informēja VUGD.

Ceturtdien plkst.16.43 saņemts izsaukums uz Ropažu novada Ropažu pagastu, kur dega vienstāva dzīvojamā māja 50m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Trīs stundu laikā ugunsgrēks tika likvidēts.

Piektdien Zemgales ielā Olainē piecstāvu dzīvojamās mājas otrajā stāvā deguši atkritumi, Rožu ielā Siguldā vienstāva siltumnīcā – sadzīves mantas, bet Ādažu novada Garkalnē – siena divstāvu biroja telpās.

Sestdien Inčukalna pagasta Pakalnos divstāvu dzīvojamā mājā bija aizdegusies sega, Druvas ielā Mārupē divstāvu dzīvojamās mājas apkures telpā pagrabā – briketes, bet Jaunolainē – pirts.

Savukārt svētdien Mednieku ielā Siguldā degusi vieglā automašīna, Gaujas ielā Vangažos – radioaparāts divstāvu ēkas pirmajā stāvā (no mājas bija evakuējušies divi cilvēki, ugunsgrēku pamanījis garāmgājējs, kurš tādēļ izsitis logu), Ziedu ielā Siguldā – sols, bet Lakstīgalas ielā Siguldā – atkritumu konteineru novietnes jumts un atkritumi.

Jau ziņots, ka sestdien plkst.17.52 VUGD saņēma izsaukumu uz Turaidas ielu Siguldā, kur bija avarējis pasažieru autobuss. Transportlīdzeklis bija ieslīdējis grāvī un sasvēries uz vienu pusi, kas radīja problēmas atvērt durvis. Glābēji atraka sniegu no autobusa aizmugurējām durvīm un palīdzēja izkļūt no autobusa sešiem cilvēkiem. Stundas laikā darbs notikuma vietā tika pabeigts.

VUGD darbinieki mediķu aprūpē nodevuši pa vienam cietušajam pēc ceļu satiksmes negadījumiem Ādažu novada Birzniekos un Ķekavas novadā uz Bauskas šosejas. Satiksmes negadījumu sekas novērstas arī Mārupes novada Salas pagastā un Salaspilī uz Daugavpils šosejas. Savukārt Tukuma ielā Jūrmalā aizvākts ceļa braucamajai daļai pārkritis koks.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.