Menu
 

Jūrmalā degusi četrstāvu ēkas terase un elektriskais sildītājs, Bukultos – atkritumi, Siguldā – vadi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopš nedēļas sākuma Pierīgas novados un Jūrmalā reģistrējis septiņus izsaukumus, no tiem – četrus par ugunsgrēkiem, liecina VUGD informācija.

Trešdien plkst.18.33 tika saņemts izsaukums uz Muižas ielu Jūrmalā, kur četrstāvu ēkā dega augšējā stāva terase piecu kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD darbinieku ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki. Plkst.20.19 ugunsgrēks likvidēts.

Otrdien no rīta Ādažu ielā Garkalnes pagasta Bukultos deguši atkritumi, bet vakarā Rožu ielā Jūrmalā – elektriskais sildītājs sabiedriskajā tualetē. Savukārt trešdien Riekstu ielā Siguldā aizdegušies vadi elektrības sadales skapī.

Plkst.12.30 glābēji saņēma izsaukumu uz Jaunmārupi, kur, kā jau ziņots, uz autoceļa Salaspils – Babīte bija notikusi trīs vieglo automašīnu un kravas automašīnas sadursme. Notikuma vietā tika atbrīvots viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem, apturēta degvielas noplūde no kravas automašīnas tvertnes, kā arī sakārtota ceļa braucamā daļa. Plkst.15.48 VUGD darbus notikuma vietā pabeidza.

Vēl trešdien Pulkveža Brieža ielā Siguldā glābēji sakārtoja ceļa braucamo daļu pēc divu vieglo automašīnu sadursmes, bet Bulduru prospektā Jūrmalā sazāģēja un aizvāca aizlūzušu koku, kas draudēja pārkrist ēkas jumtam.

Tuvojoties Jaungada svinībām, VUGD aicina iedzīvotājus neaizmirst par drošību un gadījumā, ja svētkos plānojat lietot pirotehniskos izstrādājumus, aicina ielāgot:

- pirms svētkiem atbrīvojiet māju balkonu un/vai pagalmu no degtspējīgiem priekšmetiem, jo izšautā raķete vai nevērīgi izmestais izsmēķis var nokrist uz balkona vai pagalmā un izraisīt ugunsgrēku;

- pirotehnikai jābūt iegādātai tikai sertificētā tirdzniecības vietā;

- pirms pirotehnikas lietošanas rūpīgi izlasiet lietošanas pamācību, to ievērojiet un neskaidrību gadījumā konsultējieties ar speciālistu;

- pirms pirotehnikas raķešu palaišanas novietojiet tās uz stabilas virsmas, lai tās neapgāztos un gadījumā, ja pirotehnikas raķetes nav nostrādājušas, tās atkārtoti neaizdedziniet;

- gādājiet, lai pēc uguņošanas izlietotie pirotehnikas iepakojumi tiktu atdzesēti un atbilstoši utilizēti.

Gadījumā, ja dodaties vērot salūtu, centieties atrasties drošā attālumā no pirotehnisko izstrādājumu palaišanas vietas, jo tā varat pasargāt sevi no smagām apdeguma traumām pirotehnisko izstrādājumu iedarbināšanas procesā radušās kļūmes dēļ.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.