Menu
 

Gadu mijā Pierīgā degusi pirts, siltumnīca, šķūnis, sadzīves mantas un pirotehnikas kastes

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) gadu mijā Pierīgas novados un Jūrmalā reģistrējis astoņus izsaukumus, no tiem – septiņus par ugunsgrēkiem, informēja VUGD.

31.decembrī plkst.20.56 tika saņemts izsaukums uz Vangažiem, kur piecstāvu mājas otrā stāva dzīvoklī dega sadzīves priekšmeti 8 kvadrātmetru platībā. No piedūmotā dzīvokļa izglābts kaķis un trīs cilvēki, no kuriem divi bija cietuši un tika nodoti NMPD mediķiem. Plkst.22.25 ugunsgrēks likvidēts.

VUGD informācija liecina, ka dūmu detektors mājoklī netika konstatēts. Ugunsgrēka iespējamais iemesls saistīts ar neuzmanīgu rīcību ar uguni – kaķis, iespējams, bija apgāzis degošu sveci.

30.decembrī dienas vidū pirtī divstāvu sabiedriskā ēkā Ādažu novada Kadagā bija aizdedzies dekoratīvs lampas koka aizsargs. No ēkas bija evakuējušies 10 cilvēki, taču negadījums tika novērsts vēl pirms ugunsdzēsēju ierašanās, un VUGD pārstāvjiem vien atlika izvēdināt piedūmotās telpas.

Jaunā gada pirmais izsaukums Pierīgā saņemts 27 minūtes pēc pusnakts no Skolas ielas Saulkrastos, kur svila pirotehnikas kartona kaste. Pusotru stundu vēlāk līdzīgs izsaukums tika saņemts arī no 19.līnijas Jūrmalā.

1.janvārī plkst.3.10 ugunsdzēsēji steidza uz Olaines novada Rājumiem, kur 20 m2 platībā dega vienstāva pirts un siltumnīca – šis ugunsgrēks tika likvidēts pēc trīsarpus stundu darba. Vēl Jūras ielā Jūrmalā divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā deguši sodrēji. Savukārt svētdien dienas vidū Carnikavas pagasta Kalngalē dega šķūnis 10 m2 platībā, un uguns tika apdzēsta pusotras stundas laikā.

1.janvārī Siguldas pagastā dzīvojamās mājas dzīvoklī, aizgriežot ventili, tika novērsta gāzes noplūde.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.