Menu
 

Par divu sirmgalvju aplaupīšanu Jūrmalā aizturēti divi vīrieši

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

1.janvārī ap pulksten 14.00 Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirknī vērsās kāda 1933. gadā dzimusi sieviete, kura ziņoja, ka Slokas mikrorajonā tikusi aplaupīta. Divi nezināmi vīrieši, pielietojot fizisku spēku, sievieti esot pagrūduši un nolaupījuši no somiņas naudas maku, kurā atradās 30 eiro, kā arī pasi. Par notikušo Jūrmalas iecirknī tika uzsākts kriminālprocess par laupīšanu personu grupā.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā pavēstīja, ka Jūrmalas iecirkņa kriminālpolicisti, veicot izmeklēšanas darbības, noskaidroja iespējamos vainīgos – 1975. un 1991. gadā dzimušus Jūrmalas iedzīvotājus, kuri trešdien tika aizturēti.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka šie paši vīrieši ir izdarījuši vēl vismaz vienu laupīšanu – 3.janvārī, ap plkst.13.00 Slokas mikrorajonā pret kādu 1936. gadā dzimušu sievieti. Nozieguma izdarīšanas veids bija līdzīgs iepriekšējam, proti, pagrūžot sievieti, atņēma viņai naudu no maka.

Pēc aizturēšanas abi vīrieši ievietoti īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Pēc likumsargu informācijas, abi aizturētie jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā un sodīti par mantiskiem noziegumiem. Tiesa lems par drošības līdzekļa piemērošanu.

Abos laupīšanas gadījumos uzsākti kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 176. panta 2. daļas – par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.