Menu
 

"Eco Baltia vide" tiesā prasa no Jūrmalas domes 706 740 eiro zaudējumu kompensāciju

  • Autors:  LETA
Foto - "Eco Baltia vide" Foto - "Eco Baltia vide"

Vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Eco Baltia vide" vērsies Administratīvajā rajona tiesā ar prasību par nodarīto 706 740 eiro zaudējumu atgūšanu no Jūrmalas domes, aģentūra LETA noskaidroja uzņēmumā.

"Eco Baltia vide" valdes priekšsēdētājs Jānis Aizbalts aģentūrai LETA skaidroja, ka Jūrmalas dome pēc vairākkārtēja "Eco Baltia vide" rakstiska aicinājuma nav sniegusi nekādu atbildi un zaudējumi, kas nodarīti neatbilstoši veiktā iepirkuma par atkritumu apsaimniekošanu Jūrmalā rezultātā, uzņēmumam nav atlīdzināti, tādēļ tas kopā ar kompāniju "Ekonovus" lēma vēsties tiesā.

Viņš uzsvēra, ka zaudējumi aprēķināti, balstoties uz uzņēmumam pieejamo informāciju, un tos veido negūtā peļņa par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, negūtā peļņa par konteineru nodrošināšanu, kā arī citi ar līguma neiegūšanu saistītie zaudējumi.

Administratīvā rajona tiesa aģentūrai LETA apliecināja, ka uzņēmuma pieteikums ir pieņemts, un ir uzsākta administratīvā tiesvedība. Pašlaik iztiesāšanas datums nav noteikts.

Jau vēstīts, ka "Eco Baltia vide" kopā ar vēl trim kandidātiem 2016.gadā piedalījās iepirkumā par atkritumu apsaimniekošanu Jūrmalā. Konkursā tika noteiktas stingras prasības attiecībā uz kandidāta pēdējo trīs gadu pieredzi un saimniecisko izdevīgumu. Pēc "Eco Baltia vide" ieskatiem, uzvarētājs šīm prasībām nekvalificējās vai atbilda tikai daļēji.

Līdz ar citiem iepirkuma kandidātiem 2016.gada oktobrī juridisko personu apvienība, kuru veido "Eco Baltia vide" un Lietuvas "Ekonovus", iesniedza sūdzību Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB). Pēc vairākkārtējas iepirkuma pārsūdzēšanas IUB 2017.gada martā sūdzību noraidīja un atļāva Jūrmalas domei slēgt līgumu ar iepriekš noteikto konkursa uzvarētāju.

Tomēr "Eco Baltia vide" aizvien saskatīja pārkāpumus iepirkuma uzvarētāja noteikšanā, tāpēc vērsās ar sūdzību tiesā. Pēc vairāku gadu tiesvedības tiesa atzinusi, ka iepirkumā uzvarētājs patiešām izvēlēts nelikumīgi un tā piedāvājumu vajadzēja noraidīt. Savukārt saskaņā ar iepirkuma komisijas sēdes protokoliem "Eco Baltia vide" un "Econovus" apvienotais piedāvājums bija otrais saimnieciski izdevīgākais, līdz ar to atzīstams par konkursa uzvarētāju, ar kuru slēgt līgumu, iepriekš skaidroja Aizbalts.

Jūrmalas domes pārstāvji iepriekš aģentūrai LETA pauda viedokli, ka "Eco Baltia vide" prasība atlīdzināt it kā nodarītus zaudējumus ir nepamatota.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Eco Baltia vide" reģistrēta 1996.gadā, un tās pamatkapitāls ir 203 470 eiro. Kompānija ietilpst atkritumu apsaimniekošanas un pārstrādes uzņēmuma grupā "Eco Baltia". 2020.gadā "Eco Baltia vide" apgrozījums bija 24,092 miljoni eiro, kas ir par 28,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga 12,3 reizes, sasniedzot 3,303 miljonus eiro.

AS "Eco Baltia" akcionāri ir fonds "INVL Baltic Sea Growth Fund" (52,81%), Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (30,51%), "Eco Baltia" vadītājam Mārim Simanovičam piederošais uzņēmums "Enrial Holdings" (15,93%) un Kiprā reģistrēta kompānija "Penvi Investment Ltd" (0,75%).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.