Menu
 

Pabažos degusi dzīvojamā māja, Spuņciemā – pirts, Vīkuļos – četras automašīnas Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aizvadītās nedēļas otrajā pusē no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis vairāk nekā pussimtu izsaukumu, no tiem 40 bijuši par spēcīgā vēja radītajiem postījumiem pagājušajā piektdienā.

Visvairāk izsaukumu par vēja lauztajiem kokiem saņemts no Jūrmalas (12), kur viens koks bija pārkritis dzīvojamajai mājai un viens – saimniecības ēkai. No Ķekavas novada saņemti astoņi šādi izsaukumi (viens koks pārkritis saimniecības ēkai, viens – žogam), no Ādažu novada – seši (vienā gadījumā koks bija uzkritis uz vienstāva dzīvojamās mājas un žoga), no Ropažu novada – pieci, no Olaines novada – četri, informēja VUGD.

Lielākais ugunsgrēks pēdējo dienu laikā reģistrēts sestdien no rīta Saulkrastu novada Pabažos, kur 90 kvadrātmetru platībā dega vienstāva dzīvojamā māja. Ugunsgrēks tika likvidēts trīs stundu laikā.

Sestdien pēcpusdienā Mārupes novada Salas pagasta Spuņciemā degusi divstāvu pirts 40 m2 platībā. Šī ugunsgrēka likvidācijai bija nepieciešamas trīsarpus stundas. Savukārt svētdien Babītes pagasta Vīkuļos apdzēstas četras degošas vieglās automašīnas 12 m2 platībā.

Pagājušās nedēļas nogalē Pierīgā novērsta vēl virkne platības ziņā nelielu ugunsgrēku. Kāpu ielā Jūrmalā divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva gaitenī bija aizdegušies elektrības vadi, Garkalnes pagasta Bukultos – grīda divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī, Ķekavas novada Lapeniekos – augstsprieguma elektrības vads, Ulbrokā – elektrolīnijas balsts, Salaspils novada Jaunbūņās – kravas automašīna, Garkalnes pagasta Berģos – koks un zāles kaudze.

Ērgļu ielā Jūrmalā degusi sēta, Ķekavas novada Rāmavā – sadzīves mantas uz četrstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva balkona, Miera ielā Salaspilī – atkritumi un zaru kaudze, bet Garkalnes pagasta Bukultos – Adventes vainags divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī (šajā gadījumā degšana tika novērsta pirms ugunsdzēsēju ierašanās).

Svētdienas rītā VUGD saņēma informāciju, ka Salaspilī uz Daugavas ledus atrodas cilvēks, tomēr notikuma vietā tika noskaidrots, ka glābēju palīdzība nav nepieciešama. Zemledus makšķerniekam tika atgādināts par bīstamību atrasties uz ūdenstilpju ledus un drošības pasākumiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.