Menu
 

Mālpilī degusi divstāvu dzīvojamā māja, Babītē – šķūnis, Eimuros – riepu kaudze Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopš nedēļas sākuma no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis gandrīz 150 izsaukumu. Pārliecinoši lielākā to daļa (138) bijusi pirmdien saistībā ar stiprā vēja radītiem postījumiem.

93 izsaukumi saņemti no Jūrmalas, kur lielākoties bija jānovāc nolūzuši koki no ceļa braucamās daļas, gājēju ietvēm un elektrolīniju vadiem. Aveņu un Pērļu ielā koks bija uzgāzies mājai, bet Lienes ielā no automašīnas tika noceltas bojātas konstrukcijas, informēja VUGD.

Mārupes novadā par vētras postījumiem saņemti 12 izsaukumi, Ķekavas un Ropažu novados – pa astoņiem, Ādažu novadā – seši, Olaines novadā – pieci, Saulkrastu novadā – pieci, Salaspils novadā – viens. Arī ceturtdienas rītā VUGD darbinieki turpināja darbu pie vēja gāzto koku aizvākšanas, piemēram, Salaspilī un Carnikavas pagasta Gaujā.

Lielākais ugunsgrēks pēdējo dienu laikā fiksēts otrdien pēcpusdienā Ziedu ielā Mālpilī, kur ar atklātu liesmu dega divstāvu dzīvojamā māja 230 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks. Ugunsgrēks tika likvidēts pēc gandrīz piecu stundu darba, taču dienu vēlāk ugunsdzēsēji atgriezās notikuma vietā, lai likvidētu nelielu gruzdēšanu.

Otrdien Carnikavas pagasta Eimuros apdzēsta degoša riepu kaudze 20 m2 platībā, bet ceturtdien agri no rīta Cidonijas ielā Babītē – šķūnis 30 m2 platībā. Likvidēti vēl vairāki mazāka mēroga ugunsgrēki. Jaunolainē dedzis elektrības balsts, Nītaures ielā Siguldā – apgaismes lampa, deviņstāvu dzīvojamā mājā Zemgales ielā Olainē – elektrības sadales skapis kāpņutelpā, Partizānu ielā Jūrmalā – sodrēji dzīvojamās ēkas dūmvadā, bet Mārupes pagastā – jumta siltumizolācija vienstāva dzīvojamā mājā.

Trešdien plkst.13.44 VUGD saņēma izsaukumu uz Dārza ielu Siguldā, kur divstāvu dzīvojamās mājas augšējā stāva dzīvoklī dega plīts un panna un bija nostrādājis dūmu detektors kāpņu telpā. Cilvēku no piedūmotā dzīvokļa palīdzēja izglābt kaimiņš. Nepilnas stundas laikā VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Jau ziņots, ka otrdien VUGD saņēma izsaukumu uz Getliņu ielu Rumbulā, kur atkritumu laukumā tika konstatēta ķīmiskas vielas noplūde. No teritorijas tika evakuēti septiņi cilvēki, no kuriem divi tika nodoti NMPD mediķiem. Viela tika savākta konteineros, un par tās utilizāciju lems objekta pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.