Menu
 

Nedēļas pirmajā pusē Pierīgā degusi meža zemsedze, pirts, automašīnas un dārza mājas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Nedēļas pirmajā pusē Pierīgā degusi meža zemsedze, pirts, automašīnas un dārza mājas Foto no arhīva

No 17. līdz 20. septembrim Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki saņēma vairākus izsaukumus par ugunsgrēkiem Pierīgā, tostarp vairākkārt Olaines pagastā, kur dega gan sausā zāle, gan pirts, gan dārza mājas un meža zemsedze, savukārt Salaspilī deguši vairāki transportlīdzekļi.

Kā jau ziņots, 17. septembra pēcpusdienā Kalmju ielā Jūrmalā dega divstāvu dzīvojamās mājas jumts un bēniņi 15 m2 platībā, un šajā ugunsgrēkā izglābts viens cilvēks un suns. Tāpat ugunsdzēsēji devās uz Olaines novada Olaines pagastu, kur 100 m2 platībā dega niedres un sausā zāle, šis ugunsgrēks likvidēts aptuveni stundas laikā, un kur divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 0,01 m2 platībā. Tāpat sodrēji dūmvadā deguši Silu ielā Jūrmalā, informē glābšanas dienestā.

Arī otrdien pusdienlaikā VUGD saņēma izsaukumu uz Olaines novada Olaines pagastu, kur šoreiz dega divas dārza mājas, kūdra un meža zemsedze kopumā 50 m2 platībā, šī ugunsgrēka likvidēšanai bija nepieciešamas divarpus stundas, savukārt vēlā vakarā trīsarpus stundas tika dzēsta pirts un malkas kaudze, kas dega 40 m2 platībā. 

19. septembra vakarā Ķekavas novada Baložos dega kūdra 60 m2 platībā, bet naktī uz ceturtdienu ugunsgrēks bija izcēlies stāvlaukumā Gaismas ielā, Salaspilī, kur dega trīs vieglās automašīnas, piekabe, ķemperis, divi mikroautobusi un kravas transportlīdzeklis kopumā 50 m2 platībā, vēsta VUGD darbinieki.

Ceturtdienas pusdienlaikā Jurģu ielā Jūrmalā piecstāvu dzīvojamās mājas 4. stāva dzīvoklī dega bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,01 m2 platībā, savukārt Ropažu novada Muceniekos dega meža zemsedze 1000 m2. Šī ugunsgrēka dzēšanai bija nepieciešamas gandrīz trīs stundas. 20. septembrī tika saņemts izsaukums arī uz Stopiņu novada Līčiem, kur pēcpusdienā dega dārza māja 60 m2 platībā.

Tāpat nedēļas pirmajā pusē VUGD darbinieki veica glābšanas un cita veida darbus. 17. septembrī Siguldas novada Mores pagastā tika atbrīvota brauktuve no nolūzuša koka, Amatas ielā Jūrmalā no koka nocelts kaķis, bet Stērstu ielā Kalngalē atbrīvots kaķis, kas bija iesprūdis motora nodalījumā. 18. septembrī Carnikavā no ūdenstilpnes izcelts noslīcis cilvēks, kas nodots Valsts policijas darbiniekiem, savukārt dienu vēlāk Stopiņu novada Upeslejās no upes izcelts tajā iekritis suns, informē glābšanas dienestā.

Iepriekš:
No degošas mājas Jūrmalā izglābts cilvēks un suns


atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.