Menu
 

No Dzirnezera Ādažu novadā izcelts ledū ielūzis cilvēks

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Trešdien plkst.18.22 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma informāciju, ka Dzirnezera ledū Ādažu novadā ielūzis cilvēks. Notikuma vietā no ūdens tika izcelts cilvēks, kuram NMPD mediķi konstatēja nāvi.

VUGD atgādina: atrasties uz ūdenstilpju ledus ir bīstami! Šajās dienās ledus intensīvi kūst un nav izturīgs, tādēļ risks ielūzt ir ļoti liels. Jāatceras, ka ledus kārta uz ūdenstilpēm neveidojas vienmērīgi – tā ir biezāka pie krastiem, bet ūdenstilpes vidū var būt plāna.

Kopš nedēļas sākuma VUGD no Pierīgas novadiem un Jūrmalas arī saņēmis astoņus izsaukumus par ugunsgrēkiem, no tiem puse bijusi saistīta ar sausās zāles degšanu.

Pirmdien Ropažu novada Lazdukalnā kūla degusi 12 hektāru platībā, trešdien Ropažu novada Nāgelmuižā – 500 m2 platībā un Salaspils novada pie dzelzceļa – 100 m2 platībā. Savukārt Babītes pagasta Vīkuļos līdz ar kūlu 100 m2 platībā bija aizdegusies dzīvojamā vagoniņa nojume 10 m2 platībā.

Vēl Ropažu novada Tumšupē deguši siena ruļļi (60 m2), Ķekavas novada Baložos – dārza māja un atkritumi (15 m2), Atbalss ielā Jūrmalā – atkritumi garāžā (30 m2), Bet Olaines novada Jāņupē – siltumnīca un šķūnis (55 m2).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.