Menu
 

Foto: Kratīšanu laikā Olainē, Bolderājā un Daugavpilī atsavina vairāk nekā 94 tūkstošus nelegālo cigarešu, aizturētas trīs personas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

10.martā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Olaine iecirkņa amatpersonas, veicot virkni operatīvos izmeklēšanas pasākumus, iepriekš uzsāktajā kriminālprocesā par tabakas izstrādājumu nelikumīgu realizāciju, aizturēja 1960. gadā dzimušu sievieti, kā arī 1981. un 1995. gadā dzimušus vīriešus.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Olaines iecirkņa amatpersonas sadarbībā ar Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonām veica vairākas sankcionētas kratīšanas Olainē, Bolderājā un Daugavpilī. Sankcionēto kratīšanu laikā aizturēto personu dzīvesvietās, garāžā, uzglabāšanas konteinerā un automašīnā, likumsargi kopumā atrada un izņēma 94 040 cigarešu bez Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām, 430 litru alkohola (brāgu), kā arī 200 litru gatavo produkciju, kas pagatavota no brāgas.

Kā vēsta Valsts policijas Sabiedrisko attiecibu nodaļā, trim aizturētajām personām šobrīd kriminālprocesā piemērots aizdomās turēto personu statuss un piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. Tāpat kriminālprocesā ir vēl divas pārbaudāmās personas – 1981. gadā dzimusi sieviete un 1990. gadā dzimis vīrietis, lai noskaidrotu šo personu lomu noziegumā.

Par šo gadījumu sākotnēji tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.6 panta – par tabakas izstrādājumu nelikumīgu realizāciju nelielā apmērā, taču kriminālprocess tiks pārkvalificēts pēc Krimināllikuma 221. panta trešās daļas – par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta lielā apmērā. Par šādu noziedzīgu nodarījumu likumā paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.