Menu
 

Dievkalpojuma tiešraides laikā Baldones baznīcā izceļas ugunsgrēks (papildināta)

  • Autors:  LETA
Foto - twitter.com/ltvzinas Foto - twitter.com/ltvzinas

No skursteņa Baldones baznīcas bēniņos aizdegās jumta konstrukcijas un grīda vienā baznīcas stūrī, šodien savā "Facebook" vietnē draudzes locekļus informēja Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas Baldones draudzes mācītājs Juris Morics.

Viņš pateicās Baldones ugunsdzēsējiem par operatīvo un profesionālo rīcību nodzēšot ugunsgrēku. Tagad būšot jāveic bojājumu apsekošana un remontdarbi. "Kādu laiku diemžēl baznīcu nevarēsim izmantot," raksta mācītājs.

Viņš uzsvēra, ka nav noticis nekāds terorakts vai ļaunprātība. Esot noticis nelaimes gadījums, kāds var notikt jebkurā ēkā, tostarp baznīcā. 

Mācītājs norādīja, ka ugunsdrošības noteikumi tika ievēroti un sertificēta skursteņa apkope savlaicīgi esot veikta.

Svētdien Latvijas Televīzijas pirmajā kanālā tika translēta tiešraide no dievkalpojuma Baldones baznīcā. Brīdī, kad mācītājs jautāja, vai mēs spēsim un būsim gatavi piedod tiem, kas nogalina, jo viņi pilda pavēles, un piedot tiem, kas dod pavēles nogalināt, atskanēja kliedziens "Uguns!". Pēc mirkļa operators pagrieza kameru uz griestiem, kur lejup gāzās liesmas.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, izsaukums uz ugunsgrēku tika saņemts plkst.11.37. Baznīcas jumta konstrukcija dega 165 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 20 cilvēki.

Ugunsgrēks tika lokalizēts plkst.12.53.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.