Menu
 

Jūrmalā, Ropažos un Pabažos novērsti ugunsgrēki dzīvojamās un saimniecības ēkās

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - VUGD Foto - VUGD

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopš šīs nedēļas sākuma no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis pusotru desmitu izsaukumu. Pirmdien plkst.9.21 saņemts izsaukums uz Karogu ielu Jūrmalā, kur divstāvu mājā dega starpstāvu pārsegums, un pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies pieci cilvēki. Plkst.12.41 ugusndzēsēji darbu notikuma vietā pabeidza.

Pirmdien plkst. 17.39 saņemts izsaukums uz Ropažu novada Ropažu pagastu, kur dega vienstāvu saimniecības ēka 200 m2 platībā. Ugunsgrēks likvidēts divarpus stundu laikā.

Pirmdien saņemts izsaukums arī uz Saulkrastu novada Sējas pagasta Pabažiem, kur dega divstāvu šķūnis 100 m2 platībā. Arī šis ugunsgrēks tika likvidēts divarpus stundu laikā.

Pēdējo dienu laikā reģistrēts viens kūlas ugunsgrēks – trešdien pēcpusdienā Olaines pagastā sausā zāle dega 1500 m2 platībā, un ugunsgrēks tika likvidēts pusstundas laikā.

Vēl Vēju ielu Jūrmalā degusi apgaismes staba elektrības sadales kaste, Skolas ielā Allažos – 12 siena ruļļi, Olainē – dega dārza māja un blakus esošie koka dēļi, bet divās vietās Jūrmalā – atkritumi.

Veicot glābšanas darbus, VUGD pārstāvji Leona Paegles ielā Siguldā no piecstāvu dzīvojamās mājas jumta noņēma vēja atrautu jumta lūku, kas draudēja nokrist, Kūdras ielā Olainē no piecstāvu dzīvojamās mājas jumta demontēja vēja atrautu skārda gabalu, kas radīja apdraudējumu, un Krišjāņa Barona ielā Jūrmalā atbrīvoja brauktuvi no nolūzuša koka.

Savukārt Alejas ielā Jūrmalā divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī tika nepareizi ekspluatēta apkures sistēma, kā rezultātā radās sadūmojums, taču degšana netika konstatēta.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.