Menu
 

Olaines novadā degušas automašīnas, iekrāvējs un automašīnu rezerves daļas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopumā saņēma 60 izsaukumus, tostarp uz autoservisu Olaines novadā, kur degušas vieglās automašīnas.

Kā informē VUGD pārstāvji, plkst.13.19 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Olaines novada Olaines pagastu, kur autoservisā dega divas vieglās automašīnas, iekrāvējs un automašīnu rezerves daļas 120m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks. Plkst.15.30 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz vietām, kur dega dārza māja, malka un kūla, ēdiens mikroviļņu krāsnī, piecos gadījumos – elektrolīnijas balsta stabi, zaru kaudze, garāžas jumts un riepas, papīri lifta šahtā, siena ruļļi, piededzis ēdiens uz plīts, sodrēji vienstāva mājas dūmvadā, saimniecības ēka un sadzīves priekšmeti, atkritumi.

Laika posmā no šī gada 4.aprīļa plkst.6.30 līdz 5.aprīlim plkst.6.30 VUGD kopumā saņēma 60 izsaukumus – 23 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem seši bija kūlas ugunsgrēki, 30 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Laikā no 13.februāra, kad tika reģistrēts šī gada pirmais kūlas ugunsgrēks, valstī dzēsti jau 698 kūlas ugunsgrēki, kas ir par 62% jeb 432 pērnās zāles ugunsgrēkiem vairāk nekā pērn šajā laika periodā, kad bija reģistrēti 266 kūlas ugunsgrēki. Šogad 173 pērnās zāles ugunsgrēku dzēsts VUGD Latgales reģiona brigādes pārziņas rajonā, 208 – VUGD Zemgales reģiona brigādes pārziņas rajonā, 59 – VUGD Vidzemes reģiona brigādes rajonā, 126 – VUGD Rīgas reģiona pārvaldes pārziņas rajonā, bet 132 – VUGD Kurzemes reģiona brigādes pārziņas rajonā. Kopējā kūlas ugunsgrēku rezultātā izdegusī platība ir 480,7 hektāri.

VUGD atgādina: kūlas dedzināšana ir aizliegta un tā apdraud cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, kā arī rada būtisku kaitējumu dabai, jo iznīcina vērtīgus augus, kukaiņus, sīkdzīvniekus un putnu ligzdas! VUGD pārstāvji aicina iedzīvotājus sakopt teritorijas bez kūlas dedzināšanas, bet, ja tomēr ir izcēlies kūlas ugunsgrēks, nekavējoties zvanīt pa tālruni 112.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.