Menu
 

Olaines novadā no upes izcelts bojāgājis cilvēks, ugunsgrēkā Spilvē viens cietušais Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pagājušās nedēļas otrajā pusē no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis teju 20 izsaukumu. Apmēram puse bijusi par ugunsgrēkiem, puse – par nepieciešamiem glābšanas darbiem.Tostarp svētdien Olaines novada Olaines pagastā no upes tika izcelts bojāgājis cilvēks, savukārt, kā jau ziņots, sestdien Raiņa ielā Siguldā tika izglābts cilvēks, kuru izcēla no grāvja.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks reģistrēts sestdien vēlu vakarā Pulkveža Brieža ielā Siguldā, kur 60 kvadrātmetru platībā dega dārza māja. Ugunsgrēks likvidēts triju stundu laikā, informēja VUGD.

Sestdien Babītes pagasta Spilvē dega vienstāva dzīvojamās mājas jumts 15 m2 platībā un pirts 5 m2 platībā. NMPD mediķiem tika nodots viens cilvēks, kurš pirms ugunsdzēsēju ierašanās bija centies apdzēst liesmas saviem spēkiem. Ugunsgrēks likvidēts pusotras stundas laikā.

Dažas stundas iepriekš Babītes pagasta Piņķos piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī bija aizdegušās sadzīves mantas un mēbeles 8 m2 platībā. No mājas saviem spēkiem bija evakuējies viens cilvēks. Arī šis ugunsgrēks likvidēts pusotras stundas laikā.

Vēl Babītes pagasta Kaģos degusi pirts 10 m2 platībā, Rīgas gatvē Ādažos un Carnikavas pagasta Garciemā – vieglās automašīnas, Salaspils novadā – elektrolīnijas balsts, Litenes ielā Jūrmalā – siena ruļļi 20 m2 platībā, bet Jāņa Poruka ielā Siguldā – lapu kaudze.

Piektdien Siguldas novada Allažu pagastā, uz autoceļa Garkalne – Alauksts, pēc kravas automašīnas avārijas glābēji no spēkrata atbrīvojuši vienu cietušo un nodevuši viņu mediķu aprūpē, kā arī novērsuši degvielas noplūdi no transporta līdzekļa. Ceļu satiksmes negadījuma sekas novērstas arī pēc divu vieglo automašīnu sadursmes Mārupes novadā, šajā negadījumā cietušo nebija.

Jūrmalā, Talsu šosejā, VUGD darbinieki demontējuši no daudzdzīvokļu mājas balkona atrautus skārda gabalus. Savukārt nolūzuši vai aizlūzuši koki vai zari sazāģēti un aizvākti Baldones pagastā, Olaines novada Viršos, kā arī Ikšķiles ielā, Slokas ielā un Pētera Beltes ielā Jūrmalā.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.