Menu
 

Likumsargi Ropažu novadā atsavina 5860 litru nelikumīgi uzglabātu naftas produktu, bet Vangažos – 60 gramu kokaīna

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

25.aprīlī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (VP RRP) Siguldas iecirknī tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 220.1 panta pirmās daļas – par nelikumīgu naftas produktu glabāšanu. VP RRP Siguldas iecirkņa kriminālpolicijas darbinieki sadarbībā ar Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 3. biroja 1. nodaļas amatpersonām neatliekamības kārtā ar prokurora akceptu veica sankcionētu kratīšanu kādā adresē Ropažu novadā.

Kā informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā, kratīšanas laikā likumsargi atrada un izņēma aptuveni 5860 litrus šķidruma ar naftas produktiem raksturīgu smaržu bez dokumentācijas. Pret 1969. gadā dzimušu vīrieti ir uzsākts kriminālprocess. Izņemtie naftas produkti nodoti glabāšanā Nodrošinājuma valsts aģentūrai.

Savukārt iepriekš uzsāktā kriminālprocesā par narkotisko vielu realizāciju VP RRP Siguldas iecirkņa kriminālpolicijas darbinieki Vangažos aizturēja 1995. gadā dzimušu vīrieti. Kriminālprocesā tika veiktas trīs sankcionētas kratīšanas, viena no tām neatliekamības kārtā ar prokurora akceptu. Kratīšanas laikā likumsargi atrada un izņēma apmēram 60 gramus narkotiskās vielas, kā aizturētais paskaidroja, tas esot kokaīns. Tāpat tika izņemti elektroniskie svari un skaidra nauda 1350 eiro.

1995.gadā dzimušais vīrietis aizturēšanas brīdī pārvietojās ar automašīnu un policistiem radās pamatotas aizdomas, ka vīrietis automašīnu vadīja, iespējams, narkotisko vielu reibumā, tādēļ tika piesaistīti arī likumsargi no Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ceļu policijas bataljona. Aizturētais jau agrāk bijis tiesāts un savu vainu narkotisko vielu realizācijā atzina pilnībā.

Pēc aizturēšanas vīrietis nogādāts medicīnas iestādē ekspertīzes veikšanai un pēcāk tika ievietots īslaicīgas aizturēšanas vietā. Arī atsavinātajai vielai tika nozīmēta ekspertīze, lai noskaidrotu tās precīzu izcelsmi un svaru.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.