Menu
 

Piektdien uz autoceļa “Via Baltica” Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Piektdien, 29.aprīlī, visu trīs Baltijas valstu – Lietuvas, Latvijas un Igaunijas – ceļu satiksmes un kārtību uzraugošās struktūrvienības organizēs kopīgo Baltijas valstu reidu “Via Baltica”, pavēstīja Valsts policijā.

Dienas laikā uz autoceļa “Via Baltica” papildu ikdienas satiksmes uzraudzībai, īpaša uzmanība tiks pievērsta atļautā braukšanas ātruma kontrolei. Tas nozīmē, ka Latvijas teritorijā Valsts policija pastiprinātu satiksmes uzraudzību veiks uz autoceļa A1 Rīga (Baltezers) – Igaunijas robeža (Ainaži) un A7 Rīga – Bauska – Lietuvas robeža (Grenctāle). Šādas akcijas mērķis ir samazināt ceļu satiksmes negadījumos cietušo un bojā gājušo personu skaitu.

Ceļu satiksmes noteikumu neievērošana, tostarp atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, ir viens no galvenajiem iemesliem ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanai. Tādēļ Valsts policija atgādina satiksmes dalībniekiem, ka atļautā braukšanas ātruma ievērošana, var pasargāt gan pašu autovadītāju, gan apkārtējos satiksmes dalībniekus, jo tā autovadītājs laikus varēs pamanīt un novērst radušos bīstamību uz ceļa.

Valsts policijas apkopotā negadījumu statistika liecina, ka pagājušajā gadā uz autoceļa A1 kopā notika 89 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cieta 44, bet gāja bojā viena persona. Savukārt uz autoceļa A7 notika 73 negadījumi, kuros cieta 22 personas, bet bojā gāja trīs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.