Menu
 

Ropažu novadā novērsts ugunsgrēks dzīvojamā mājā, Jūrmalā apdzēsta dārza māja Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Kopš nedēļas sākuma Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis divu dučus izsaukumu. Liela to daļa bijusi par kūlas ugunsgrēkiem.

Naktī uz otrdienu Ropažu novada Bajārkrogā izcēlies ugunsgrēks vienstāva dzīvojamā mājā, un uguns izplatījusies 20 kvadrātmetru platībā. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas bija evakuējušies trīs cilvēki. Kā informēja VUGD, ugunsgrēks tika likvidēts nepilnu trīs stundu laikā. Savukārt trešdien Lūšu ielā Jūrmalā dega dārza māja 30 m2 platībā un kūla 500 m2 platībā.

Lielākais kūlas ugunsgrēks reģistrēts trešdien Ropažu novada Villasmuižā, kur sausā zāle dega četru hektāru platībā. Savukārt Ropažu novada Gaidās otrdien dega meža zemsedze 3000 m2 platībā un kūla 1000 m2 platībā.

Kūla svilusi arī Baldones pagastā (4600 m2), Upesciema ielā Ķekavā (1500 m2), Salaspils novada Aconē (100 m2), Ķekavas pagastā (50 m2), Jūrmalā pie Ventspils šosejas (50 m2) un Rīgas ielā Baldonē (6 m2). Ādažu novada Divezeros 150 m2 platībā degusi kūla, atkritumi un kūdra.

Vēl Babītes pagastā degusi meža jaunaudze (4000 m2), Baldones pagastā – vieglā automašīna, Piekrastes ielā Jūrmalā – laivu piestātnes tiltiņš, niederes un zari (60 m2), bet Vangažos, Akācijas ielā Saulkrastos, kā arī Raiņa ielā un Fabrikas ielā Jūrmalā – atkritumi.

Ceturtdienas rītā Kantora ielā Mārupē noticis ceļu satiksmes negadījums, pēc kura aizdedzies kravas mikroautobuss. VUGD darbinieki novērsa degšanu un NMPD mediķiem nodeva vienu cietušu cilvēku.

Ceļu satiksmes negadījuma sekas novērstas arī Turaidas ielā Jūrmalā, bet Ropažos, kā arī Bišu un Rūpniecības ielās Jūrmalā sazāģēti un aizvākti ceļa braucamajai daļai pārkrituši koki.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.