Menu
 

Olainē degušas četras vieglās automašīnas, Piņķos – krāsošanas iekārta Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Kopš nedēļas sākuma Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis gandrīz 20 izsaukumu. Liela to daļa bijusi par kūlas un meža zemsedzes degšanas gadījumiem, liecina VUGD informācija.

Otrdien pēcpusdienā Mārupes novada Babītes pagasta Piņķos vienstāva ražošanas ēkā dega krāsošanas iekārta viena kvadrātmetra platībā, taču šis negadījums tika novērsts vēl pirms ugunsdzēsēju ierašanās.

Savukārt naktī uz trešdienu nepilnas stundas laikā VUGD saņēma divus izsaukumus uz Olaini, kur vispirms Stacijas ielā, bet pēc tam Zemgales ielā dega pa divām vieglajām automašīnām. Pirmais ugunsgrēks tika likvidēts nepilnas stundas laikā, bet otrais – pusotras stundas laikā.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks Pierīgā kopš nedēļas sākuma reģistrēts otrdien Babītes pagastā, kur dega meža zemsedze 6000 kvadrātmetru platībā.Trešdien 5000 m2 platībā Ropažu novada Stopiņu pagasta Cekulē degusi kūla, bet Zemgales ielā Olainē – meža zemsedze.

Vēl Salaspils novadā 1000 m2 platībā degusi kūla un kūdra, kā arī 1300 m2 platībā – meža zemsedze, Babītē – zaru kaudze, koki un meža zemsedze (35 m2), Jūrmalā – kūla un meža zemsedze (50 m2), koki un zari (10 m2) un atkritumi, Zigurda Zuzes ielā Siguldā – koka celms, bet Baznīcas ielā Salaspilī – atkritumi konteinerā.

Trešdien VUGD darbinieku palīdzība bija nepieciešama Babītes pagastā, kur tika aizvākts uz ceļa brauktuves nolūzis koka zars.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.