Menu
 

Video: Valsts policija ar drona palīdzību Pierīgā fiksē rupjus noteikumu pārkāpējus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Video - Valsts policija, foto - youtube.com Video - Valsts policija, foto - youtube.com

Turpinoties siltiem un sausiem laikapstākļiem, Valsts policija ceļu satiksmes uzraudzībā turpina izmantot bezpilota lidaparāta jeb drona palīdzību. Aizvadītās nedēļas izskaņā Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas amatpersonas ar drona palīdzību autoceļu P2 (Juglas papīrfabrikas ciemats-Upesciems) un A4 (Rīgas apvedceļš Baltezers-Saulkalne) krustojumā Garkalnes pagastā veica pastiprinātu satiksmes kontroli. Pārbaudes laikā tika fiksēti vairāki īpaši rupji ceļu satiksmes noteikumu pārkāpēji.

Aizvadītajā piektdienā, 6. maijā, vairāki Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki bija devušies uz Garkalnes pagastu, lai ar drona palīdzību uzraudzītu satiksmē tos autovadītājus, kuri pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus. Aptuveni  pusotras stundas laikā tika pieķerti septiņi autovadītāji, kuri īpaši bezatbildīgi pārkāpa noteikumus – ignorējot citu satiksmes dalībnieku intereses, konkrētie autovadītāji pa ceļa malu apbrauca stāvošu vai lēni braucošu automašīnu kolonnu, kas nozīmē, ka šāds pārkāpums ir uzskatāms par agresīvu braukšanu.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā pavēstīja, ka visus šos pārkāpējus izdevās fiksēt ar drona palīdzību – redzot konkrētos pārkāpumus, bezpilota lidaparāta pilots nodeva informāciju kolēģiem, kuri pēc tam apturēja pārkāpējus un pieņēma administratīvo pārkāpumu lēmumus, kā arī autovadītājiem tika piemērots atbilstošs sods par agresīvu braukšanu. Sešiem autovadītājiem tika piemērots sods 70 eiro apmērā, bet vienam – 100 eiro.

Likusargi norāda, ka šāda autovadītāju uzvedība satiksmē ir bīstama ne tikai pašam autovadītājam, bet tā apdraud arī apkārtējos satiksmes dalībniekus. Taču aizvien ir autovadītāji, kuri neievēro un ignorē drošas braukšanas prasības – šī gada četros mēnešos Valsts policija kopumā fiksējusi vairāk nekā 700 autovadītājus, kuri braukuši agresīvi.

Valsts policija arī atgādina, ka par agresīvu braukšanu transportlīdzekļa vadītājam paredzēts sods no četrpadsmit līdz piecdesmit sešām naudas soda vienībām, proti, no 70 līdz 280 eiro un seši soda punkti.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.