Menu
 

Valsts policija pagājušajā nedēļā Rīgas reģionā izņēmusi gandrīz 750 000 nelikumīgu cigarešu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Šī gada maijā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes darbinieki veica apjomīgu izmeklēšanu vairākos kriminālprocesos par nelikumīgu tabakas izstrādājumu (cigarešu) apriti Rīgas reģiona teritorijā. Kriminālprocesu ietvaros aizturētas sešas personas, kuras šobrīd atzītas par aizdomās turētajām personām. Vienai no šīm personām piemērots visbargākais drošības līdzeklis – apcietinājums. Kopumā izņemtas gandrīz 750 000 nelikumīgas cigaretes, kuru vērtība ir aptuveni 75 000 eiro, informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

12.maijā kriminālprocesa ietvaros Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 3. biroja 1. nodaļas darbinieki veica neatliekamas izmeklēšanas darbības saistībā ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu apriti Rīgas teritorijā. Noziedzīga nodarījuma izdarīšanas brīdī tika aizturētas divas personas – 1974. gadā dzimis vīrietis un 1973. gadā dzimusi sieviete.

Aizturētie Rīgas pilsētas teritorijā realizācijas nolūkā ar automašīnām pārvadāja cigaretes bez Latvijas Republikas nodokļu akcīzes markām. Veicot kratīšanas automašīnās un dzīves vietās, policisti atrada un izņēma 92 380 dažādu marku cigaretes ar Baltkrievijas Republikas nodokļu akcīzes markām, kā arī bez nodokļu akcīzes markām.

Šobrīd vīrietim piemērots drošības līdzeklis, kurš nav saistīti ar brīvības atņemšanu, bet sievietei tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu. Abas personas arī iepriekš bija nonākušas policijas redzeslokā par analoģisku noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu.

Valsts policijas Rīgas Kurzemes iecirkņa darbinieki aizvadītajā nedēļā, 12. un 13. maijā, kriminālprocesa ietvaros veica kratīšanu, kuras laikā izņēma 571 260 cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markām, 123 450 eiro, 110 gramus zelta, divus pistolēm līdzīgus šaujamieročus un munīciju. Policisti aizturēja 1950. gadā dzimušu vīrieti, kurš iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā. Personai tika piemērots drošības līdzeklis, kurš nav saistīti ar brīvības atņemšanu.

11.maijā arī Valsts policijas Jūrmalas iecirkņa kriminālpolicijas darbinieki kriminālprocesa ietvaros veica izmeklēšanas darbības un aizturēja divas personas – 1975. gadā un 1957. gadā dzimušus vīriešus. Veicot vairākas sankcionētas kratīšanas, policisti izņēma 52 340 cigarešu, kas nav marķētas ar Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām un naudu 3500 eiro apmērā.  Abas personas arī iepriekš bija nonākušas policijas redzeslokā par analoģisku noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu. Personām piemēroti drošības līdzekļi, kuri nav saistīti ar brīvības atņemšanu.

Arī Valsts policijas Rīgas Centra iecirkņa policisti 12. maijā veica neatliekamas izmeklēšanas darbības saistībā ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu apriti. Kopumā kratīšanu laikā izņemtas 25 850 cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markām un aizturēts 1971. gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā par šāda paša veida noziedzīga nodarījuma izdarīšanu. Personai piemērots drošības līdzeklis, kurš nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Šobrīd iepriekš minētajos kriminālprocesos tiek veiktas apjomīgas izmeklēšanas darbības, lai noskaidrotu visus lietas apstākļus, kā arī iegūtu un nostiprinātu pierādījumus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.