Menu
 

Par korupciju apsūdz 11 personas, tostarp divas Valsts policijas amatpersonas

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Prokuratūra nodevusi tiesai nodevusi krimināllietu pret divām Valsts policijas (VP) amatpersonām par kukuļņemšanu un dienesta viltojumu, kā arī pret deviņām fiziskām personām par kukuļdošanu, informēja prokuratūra.

No apsūdzības izriet, ka minētās amatpersonas pieņēma kukuļus no privātpersonām, kurām citos kriminālprocesos bija piemērots drošības līdzeklis - pieteikšanās noteiktā laikā policijas iestādē.

Privātpersonas pienācīgi un laicīgi nepildīja viņām ar procesa virzītāja lēmumu uzlikto pienākumu - noteiktajā laikā pieteikties konkrētajā VP struktūrvienībā -, pēc kā deva kukuļus VP amatpersonām, lai tās, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu patiesībai neatbilstošus ierakstus kontrollietās. Pieņemtie kukuļi bija gan nauda, gan konfekšu un kafijas pakas.

Turklāt viena no apsūdzētajām VP amatpersonām, izmantojot viņai dienesta pienākumu veikšanai piešķirtās piekļuves tiesības informācijas sistēmām, ieguva neizpaužamas ziņas, kas nav valsts noslēpums, kuras tālāk nodeva citai personai, kurai nav tiesību ar tām iepazīties.

Lieta izskatīšanai nosūtīta Ekonomisko lietu tiesai, kur pirmā tiesas sēde paredzēta 31.maijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.