Menu
 

Par zādzību no privātmājas teritorijas Baldones pagastā aizturētas divas personas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - Valsts policija Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - Valsts policija

23.maija rītā Valsts policija saņēma izsaukumu uz kādu privātmāju Ķekavas novada Baldones pagastā, kur mājas saimnieks uzreiz pēc nozieguma bija aizturējis apmēram 50 gadu vecu vīrieti saistībā ar zādzību. Ņemot vērā, ka informācija liecināja, ka noziegumu izdarījuši divi vīrieši, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Baložu iecirkņa policisti nekavējoties uzsāka līdzdalībnieka meklēšanu un drīz vien tuvējā mežā aizturēja 17 gadus vecu jaunieti.

Kā vēsta Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā, tika noskaidrots, ka abas personas ieradušās no Latgales un pirmo reizi uz šo īpašumu Baldones pagastā atbraukušas jau 21.maijā agri no rīta, kad, uzlaužot vārtus, iekļuvušas pagalmā. Ņemot vērā, ka mājā notiek remontdarbi, pie tās bija sakrāmētas dažādas mantas – celtniecības materiāli un instrumenti, kurus garnadži sakrāmējuši automašīnā uz aizveduši tās uz Daugavpili. Otrajā reizē viņi atbraukuši 23. maijā un mēģinājuši nozagt arī citas mantas, ko bija jau sakrāmējuši kastēs aizvešanai, taču, kā jau iepriekš minēts, šoreiz noziedzīgais plāns nav izdevies, jo mājas saimnieks viņus pamanījis.

Pēc policijas datiem, 50 gadus vecais vīrietis jau iepriekš vairākas reizes ir sodīts par zādzībām no mājokļiem un pēdējo reizi cietumsodu izcieta šā gada martā – par uzturlīdzekļu nemaksāšanu. Aizturēšanas brīdī viņš jau bija izsludināts meklēšanā par Latgalē izdarītām zādzībām no mājokļiem. Turklāt policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka pirms privātmājas apzagšanas Baldones pagastā vīrietis, iespējams, izdarījis zādzību arī Zemgalē.

Par zādzību no mājokļa tiesa viņam piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu, savukārt viņa līdzdalībniekam piemērots drošības līdzeklis – uzturēšanās noteiktā vietā.

Daļa no iepriekš nozagtajām mantām ir atgūta.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas – par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.