Menu
 

Ropažu novadā par vairāku portatīvo datoru zādzību no veikala Dreiliņos aizturēts vīrietis

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

19.aprīlī Valsts policijā vērsās kādas tirdzniecības vietas pārstāvji, kuri ziņoja, ka Dreiliņos no veikala ir nozagts portatīvais dators. Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Salaspils iecirknī par zādzību tika uzsākts kriminālprocess un veikta izmeklēšana. Veikala pārstāvji, veicot inventarizāciju, atklāja, ka tikuši nozagti vēl divi portatīvie datori, mobilie telefoni un citas preces.

Pārbaudot saņemto informāciju, likumsargi noskaidroja iespējamo vainīgo personu. 6.jūnijā, veicot sankcionētu kratīšanu aizdomās turētā dzīvesvietā Ropažu novadā, tika aizturēts 2001.gadā dzimis vīrietis, pie kura atrasti divi nozagtie datori, bet vēl vienu datoru vīrietis jau pārdevis citai personai.

Kā informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā, aizturētais jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par cita veida noziedzīgiem nodarījumiem. Nozagtie datori tika atgūti un atdoti tā likumīgajiem īpašniekiem, proti, veikalam.

Valsts policijas Salaspils iecirknī tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175.panta pirmās daļas, proti, par svešas kustamas mantas slepenu vai atklātu nolaupīšanu (zādzība). Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Cietušais uzņēmums pēcāk vērsies Valsts policijā ar pateicību, atzīmē likumsargi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.