Menu
 

Ādažu novadā sestdien noslīcis cilvēks (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Sestdien īsi pirms plkst.18 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Ādažu novada Carnikavas pagastu, kur, atbilstoši aculiecinieku teiktajam, upē bija devies peldēt cilvēks, kurš vairs nav redzams virs ūdens. Ūdenslīdēji sadarbībā ar Nacionālo bruņoto spēku pārstāvjiem apsekoja norādīto vietu un bojāgājušo atrada pēc četru stundu meklēšanas.

Kopumā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pagājušās nedēļas otrajā pusē no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis gandrīz 20 izsaukumu. Liela daļa bijusi saistībā ar ceļu satiksmes negadījumu seku novēršanu.

Ceturtdien Mārupes novadā no avarējušas vieglās automašīnas bija noplūdusi degviela, ko glābēji ar absorbenta palīdzību savāca. Ceļa braucamā daļa pēc satiksmes negadījumiem sakārtota arī Krimuldas pagastā uz autoceļa Inčukalns – Valmiera, Mārupes pagastā pie lidostas “Rīga”, Garkalnes pagastā uz Vidzemes šosejas, Mārupē un uz Ventspils šosejas Jūrmalā, kur arī bija nepieciešams sniegt medicīnisku palīdzību vienam cietušajam.

Veicot glābšanas darbus, Stopiņu pagasta Uplejās aizvākts uz vieglās automašīnas uzkritis koks, bet Pulkveža Brieža ielā Siguldā – aizlūzis koka zars.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks likvidēts pirmdien agri no rīta Olaines novada Dāvos, kur dega dārza māja 40 kvadrātmetru platībā. Uguns tika apdzēsta pusotras stundas laikā.

Svētdien Siguldas novada Mālpils pagastā dedzis šķūnis (20 m2 platībā), Ķekavas novada Baldones pagastā – pirts (8 m2), piektdien Mednieku ielā Siguldā – divstāvu ēkas jumts (6 m2) un Nometņu ielā Jūrmalā – elektrības vadi vienstāva ēkā, no kuras bija evakuējušies 20 cilvēki.

Vēl piecstāvu ēkas trešā stāva dzīvoklī Ulbrokā un divstāvu mājas pirmā stāva dzīvoklī Salaspils novada Mežezeros dedzis uz  plīts bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, bet Skolas ielā Salaspilī un Putnu ielā Jūrmalā sviluši atkritumi.

(papildināts viss teksts)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.