Menu
 

Māte ar divgadīgu bērniņu uz rokām izlec pa logu no degošas mājas Olaines pagastā

  • Autors:  Jauns.lv
Māte ar divgadīgu bērniņu uz rokām izlec pa logu no degošas mājas Olaines pagastā Foto no arhīva

Olaines pagastā pirmdien, 1. oktobrī, aizdegoties divstāvu koka ēkai, daudzbērnu ģimene palikusi bez mājvietas. Ugunsnelaime izcēlusies brīdī, kad mājas saimniece Rita kopā ar divus gadus veco meitiņu devusies gulēt diendusu. Par laimi, nelaimē neviens nav cietis – saimniece pēdējā brīdī ar bērnu uz rokām izlekusi pa logu, vēsta LNT raidījums “Degpunktā”. 

Neskatoties uz to, ka Rita bija aizmigusi, no liesmām izdevies izbēgt, pirms vēl bijis par vēlu. “Es brīnos, kā pamodos. Biju ļoti nogurusi, nezinu, kas mani pamodināja. Tur bija tādi dūmi, ka nepaspēju paķert neko citu. Paņēmu bērnu un izlēcu pa logu,” “Degpunktā” stāsta Rita. 

Pārējie ģimenes locekļi nelaimes brīdī mājās neesot bijuši. Ritas vīrs bijis darbā, bet abi lielākie bērni – skolā. Izmisusī saimniece ar bērnu uz rokām glābās pie kaimiņiem. 

Pēc brīža ieradušies ugunsdzēsēji, bet liesmas vēl kādu laiku nav bijis iespējams savaldīt. Uguns iznīcinājusi visu ģimenes īpašumu, pāri palikušas nav ne drēbes, ne dokumenti, ne citas sadzīves mantas. 

Kā izcēlās liesmas, neesot zināms, jo nekas iepriekš neesot liecinājis par ugunsnedrošību mājā. Olaines pagasta pašvaldībai tagad jālemj, kā palīdzēt ģimenei un cik lielu naudas summu būs iespējams ziedot nelaimē nonākušajiem. Ikviens var palīdzēt ģimenei, zvanot uz ziedojumu tālruni 90067088. Viens zvans maksās 1,42 eiro.

Raksta pirmpublicējums pieejams šeit.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.