Menu
 

Svētku brīvdienās Pierīgā degušas ēkas, laivas, meži, automašīnas; izglābts mežā apmaldījies cilvēks Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 22.jūnija plkst. 6.30 līdz 27.jūnijam plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopumā saņēma 362 izsaukumus – 131 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā četrus uz meža ugunsgrēkiem, 142 uz glābšanas darbiem, bet 89 izsaukumi bija maldinājumi. Palīdzība bija nepieciešama arī daudzviet Pierīgā.

Kā informē glābšanas dienestā, 23.jūnijā ap pusdienlaiku saņemts izsaukums uz Salaspils pagasta Bajāriem, kur divstāvu dzīvojamās mājas 2.stāva kāpņu telpā dega elektrības vadi 0,01 m2 platībā, taču ugunsgrēks tika likvidēts pirms VUGD ierašanās. Tās pašas dienas vēlā vakarā ugunsdzēsēji devās uz Salaspils pagasta Aconi, kur 10 m2 platībā dega dārza māja; tā tika nodzēsta aptuveni stundas laikā.

Vēl 23.jūnijā divās vietās Pierīgā deguši atkritumi: Nāras ielā Ķekavā tie deguši 15 m2 platībā, savukārt Fabrikas ielā Jūrmalā – 30 m2 platībā.

Naktī uz 24.jūniju – neilgi pēc pusnakts – ugunsdzēsēji steidzās uz Rīgas ielu Jūrmalā, kur 10 m2 platībā dega divas laivas; ugunsgrēks lividēts nepilnas stundas laikā, norāda VUGD pārstāvji.

Jāņu dienas pusdienlaikā Jūrmalā blakus Ķemeru kapiem dega meža zemsedze 300 m2, tā tika dzēsta aptuveni stundu. Pēcpusdienā VUGD darbinieki devās uz Mednieku ielu Siguldā, kur neapsaimniekotā ēkā dega dēļi un salmi 4 m2 platībā, šis ugunsgrēks likvidēts nepilnas stundas laikā.

Savukārt 24.jūnija vēlā vakarā saņemts izsaukums uz Tallinas ielu Jūrmalā, kur deviņstāvu dzīvojamās mājas 7.stāva dzīvoklī bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,01 m2 platībā; aptuveni pusstundas laikā darbi šajā vietā noslēgušies, vēsta glābšanas dienestā.

Naktī uz sestdienu, 25.jūnijā, neilgi pēc pusnakts, VUGD saņēma izsaukumu uz Ropažu novada Stopiņu pagastu, kur degot garāža. Notikuma vietā konstatēts, ka deg garāža ar piebūvētu nojumi un divas vieglās automašīnas 140 m2 platībā. Mēģinot nodzēst liesmas saviem spēkiem pirms VUGD ierašanās, ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Aptuveni četru stundu laikā ugunsgrēks likvidēts. 25.jūnija rītā Salas pagasta Spuņciemā degusi vieglā automašīna 8 m2 platībā, taču to izdevies nodzēst aptuveni stundas laikā.

Svētdienas pēcpusdienā ugunsdzēsēji devās uz Carnikavas pagasta Lilasti, kur dega mežs 100 m2 platībā, taču VUGD palīdzība nebija nepieciešama un ar darbiem tika galā Valsts meža dienests (VMD). Mežs dega arī Olaines pagasta Viršos, bet 1,3 ha platībā; dzēšanas darbi tika veikti sadarbībā ar VMD. VUGD darbu beidza pēc sešarpus stundām, darbus turpināja VMD.

Vēl 26.jūnija pēcpusdienā Jūras ielā Jūrmalā dega vieglā automašīna 0,03 m2 platībā, taču tā ātri vien nodzēsta, stāsta VUGD pārstāvji.

Glābēju palīdzība svētdien bija nepieciešama arī cilvēkiem, kas bija apmaldījušies mežā, tostarp Pierīgā: Mārupes novada Babītes pagastā mežā apmaldījies cilvēks, kuram ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja izkļūt no meža.

Tā kā ārā ir karsts un saulains laiks, diemžēl pieaug arī negadījumu skaits uz ūdens. Šajās dienās glābēji dažādos negadījumos uz ūdens izglābuši piecus cilvēkus, bet trīs gadījumos no ūdens izcelti bojāgājušie. Kopumā šajā peldsezonā VUGD no ūdenstilpēm izcēluši 15 bojāgājušus cilvēkus.

Svētdien ugunsdzēsēji glābēji sadarbībā ar Valsts policijas darbiniekiem veica pazuduša bērna meklēšanas darbus Siguldā. Meklēšanas darbi pirmdien turpinās, piesaistot vairāku dienestu un brīvprātīgo resursus, vēsta VUGD pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.