Menu
 

Aicina uzmanīties no viltus reklāmām "Latvenergo" vārdā

  • Autors:  LETA
Attēls - "Latvenergo" Attēls - "Latvenergo"

Iedzīvotāji aicināti uzmanīties no krāpnieciskām reklāmām, kurās, izmantojot AS "Latvenergo" logo un valsts amatpersonu vārdus, cenšas izvilināt personu datus, lai sazinātos un izkrāptu naudu, aģentūrai LETA pavēstīja "Latvenergo" pārstāvji. Viltus reklāmas parādījušās sociālajos medijos, tostarp "Facebook", "Instagram" un "Youtube".

Krāpnieciskajās reklāmās tiek piedāvāta iespējas ieguldīt "Latvenergo" attīstībā, par to saņemot milzīgu peļņu, un komentāros jau atrodami ieraksti, ka pirmie ieguldītāji par dividendēm paspējuši iegādāties nekustamos īpašumus un dārgas automašīnas, taču vienīgais, ko krāpnieki patiesībā piedāvā, ir konta iztukšošana, uzsver "Latvenergo" pārstāvji.

Kompānijā skaidro, ka neuzmanīgiem interneta lietotājiem tiek piedāvāts ierakstīt mājaslapā personas informāciju, un tad ar potenciālo upuri sazinās "finanšu speciālists", kurš runā krievu valodā, visbiežāk zvana no ārzemju, atsevišķos gadījumos arī no Latvijas numura, piedāvājot ieguldīt naudu. Ja krāpniekiem sarunā tiek piedāvāts pāriet uz latviešu valodu, saruna tiek pārtraukta.

"Latvenergo" aicina sociālo tīklu lietotājus pievērst uzmanību tam, ka "Latvenergo" kā valstij piederoša kapitālsabiedrība publisko informāciju apliecina ar kontaktinformāciju un savu pārstāvju parakstiem. Vienlaikus "Latvenergo" klientiem un partneriem domāta informācija vienmēr primāri ir publicēta koncerna mājaslapā un oficiālajos sociālo tīklu kontos, tāpat "Latvenergo" kā valsts uzņēmums savās komerciālajās reklāmās nekad neiesaistītu vēlētas valsts amatpersonas vai aktīvus politiķus, norāda uzņēmuma pārstāvji.

"Latvenergo" par šiem gadījumiem ir ziņojis Valsts policijai, informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcijai "Cert.lv", kā arī notiek aktīva sadarbība arī ar citām valsts institūcijām. Tāpat arī uzņēmums par krāpnieciskajām reklāmām nosūtījis ziņojumus sociālo mediju platformām, kā arī "Latvenergo" sociālo tīklu profilos publicēti brīdinājumi par krāpniekiem. Informācija nosūtīta arī "Elektrum" klientiem. Daļa krāpniecisko reklāmu, pēc "Latvenergo" ziņojumiem, tiek slēgtas, taču krāpnieki veido un publicē jaunas viltus reklāmas.

Vienlaikus Valsts prezidenta kancelejas paziņojums mikroblogošanas vietnē "Twitter" vēsta, ka videomateriāla patiesais mērķis varētu būt prettiesisku vai pat noziedzīgu darbību veikšana, tāpēc Valsts prezidenta kanceleja ir vērsusies Valsts policijā, aicinot policiju savas kompetences ietvaros veikt nepieciešamās darbības un izvērtēt norādīto situāciju.

Jau ziņots, ka "Latvenergo" apgrozījums 2021.gadā bija 592,785 miljoni eiro, kas ir par 53,7% vairāk nekā 2020.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās par 48,6% un bija 79,52 miljoni eiro. Savukārt "Latvenergo" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā sasniedza 1,065 miljardus eiro, kas ir par 37,7% vairāk nekā gadu iepriekš, kamēr koncerna peļņa samazinājās par 32,7% - līdz 71,623 miljoniem eiro. "Latvenergo" nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī ar dabasgāzes tirdzniecību un elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu. "Latvenergo" pieder valstij, bet uzņēmuma obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.