Menu
 

Ropažu novadā degusi automašīna un sausā zāle, Kadagā – koks Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - VUGD Foto - VUGD

Laika posmā no 27.jūnija plkst. 10.00 līdz 30.jūnija plkst. 10.00 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) Rīgas reģionā saņēma 20 izsaukumus – trīs uz ugunsgrēku dzēšanu, 14 uz glābšanas darbiem, bet trīs izsaukumi bija maldinājumi.

Pirmdien Ropažu novada Garkalnes pagastā dega vieglā automašīna 2 m2 platībā, informē glābšanas dienestā. Kā ziņots iepriekš, otrdien pēc trīs dienu ilgiem meklēšanas darbiem ugunsdzēsēji glābēji no Gaujas upes Siguldas novadā izcēla meiteni bez dzīvības pazīmēm un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

VUGD atgādina, ka pie ūdenstilpēm uz mirkli nepieskatīts bērns var pakļūt zem ūdens un noslīkt. Piemēram, piemājas dīķi bieži kļūst par traģēdijas iemeslu, tāpēc bērnu nedrīkst atstāt pagalmā bez pieskatīšanas, ja tajā ir izveidots dīķis vai piepūšamais baseins. VUGD aicina vecākus apzināties, ka atrašanās ar bērnu pie ūdens nav atpūta, bet gan divkāršs darbs, jo bērni bez pārtraukuma ir jāuzmana visu laiku – pat uz minūti novēršot uzmanību no bērna, var notikt liela nelaime un viņš var iekrist ūdenī.

Otrdien plkst.11.33 saņemts izsaukums uz Siguldas novada Lēdurgas pagastu, kur noticis ceļu satiksmes negadījums. Notikuma vietā konstatēts, ka notikusi smagās un vieglās automašīnas sadursme. Ugunsdzēsēji glābēji novietoja uz riteņiem vieglo automašīnu, kas bija apgāzusies, automašīnām atvienoja akumulatora klemmes un sakārtoja ceļa braucamo daļu. Plkst.15.58 darbi notikuma vietā noslēgušies, vēsta VUGD. Vakarpusē pēc ceļu satiksmes negadījuma Mārupes novada Salas pagastā ugunsdzēsēji glābēji atvienoja automašīnu akumulatora klemmes un sakārtoja brauktuvi.

Trešdien Ropažu novada Stopiņu pagastā dega sausā zāle 10 m2 platībā, bet Zeduļu ielā Kadagā dega koks 5 m2 platībā. Savukārt trešdien Rīgas gatvē Ādažos un ceturtdien no rīta Ķekavas novada Valdlaučos ugunsdzēsēji glābēji sazāģēja uz ceļa braucamās daļas nokritušu koku un atbrīvoja brauktuvi, stāsta VUGD pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.