Menu
 

Ugunsgrēkā Salaspilī izglābti pieci cilvēki; Siguldā degusi mājas ārsiena Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - LETA Foto - LETA

Laika posmā no šī gada 1.jūlija plkst. 6.30 līdz 4.jūlijam plkst. 6.30 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopumā saņēma 163 izsaukumus – 36 uz ugunsgrēku dzēšanu, 86 uz glābšanas darbiem, bet 41 izsaukums bija maldinājums. Palīdzība bija nepieciešama arī Pierīgā.

Kā informē glābšanas dienestā, 1.jūlijā pusdienlaikā ugunsdzēsēji devās uz Mārupes novada Babītes pagastu, kur dega kravas automašīnas riepa 0,5 m2 platībā, taču tā īsā laikā nodzēsta. Tās pašas dienas vēlā pēcpusdienā saņemts izsaukums uz Gaujas ielu Ādažos, kur piecstāvu dzīvojamās mājas 2.stāva komunikāciju šahtā dega putekļi 0,01 m2 platībā, šis ugunsgrēks likvidēts aptuveni pusstundas laikā.

3.jūlija pusdienlaikā Cīruļu ielā Siguldā dega divstāvu dzīvojamās mājas ārsiena un elektriskais dārza pļāvējs 0,2 m2 platībā, taču ugunsgrēks nodzēsts pirms VUGD darbinieku ierašanās.

Svētdienas pēcpusdienā saņemts izsaukums uz Celtnieku ielu Salaspilī, kur piecstāvu dzīvojamajā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā konstatēts, ka otrā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas 15m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas ar glābšanas masku palīdzību izglāba piecus cilvēkus, bet vēl divus evakuēja. Trīs cilvēki bija evakuējušies saviem spēkiem. Viens cilvēks nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Aptuveni divarpus stundu laikā ugunsgrēks likvidēts.

Savukārt 3.jūlija vakarā ugunsdzēsēji devās uz Siguldas pagasta Kalnabeitēm, kur kempingā dega pašgatavots gāzes deglis 0,01 m2 platībā, taču šis ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD darbinieku ierašanās, norāda glābšanas dienestā.

Pagājušās nedēļas otrajā pusē saņemti arī izsaukumi par nolūzušiem kokiem, kuri vairumā gadījumu bija uzkrituši uz ceļa braucamās daļas: 30.jūnijā Siguldā un Atbalss ielā Jūrmalā, 1.jūlijā Cīruļu ielā Saulkrastos, 2.jūlijā Kāpu ielā Jūrmalā – tur koks bija pārlūzis virs dzīvojamās mājas –, 3.jūlijā Stopiņu pagasta Rumbulā un Tirgus ielā Jūrmalā.

Kā ziņots iepriekš, Rīgas jūras līcī Jūrmalā divas nepilngadīgas personas ar SUP dēli iepeldēja ūdenī tālāk no krasta un saviem spēkiem netika krastā. Ugunsdzēsēji glābēji ar laivu nogādāja cilvēkus krastā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.