Menu
 

Mārupē un Carnikavas pagastā degusi dzīvojamā māja, Ulbrokā – neapsaimniekota ēka Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Nedēļas sākumā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis vairākus izsaukumus Pierīgā: Mārupē un Ādažu novadā degusi dzīvojamā māja, Ulbrokā – neapsaimniekota ēka, Olaines pagastā un Salaspilī – automašīna, bet Siguldā – atkritumi.

Kā informē VUGD, 5.jūlijā vēlā pēcpusdienā ugunsdzēsēji devās uz autoceļu Salaspils–Babīte Olaines pagastā, kur dega kravas kravas automašīna, sausā zāle un krūmi 114 m2 platībā; dzēšanas darbi ilgi aptuveni divarpus stundas. Tās pašas dienas vakarā Nometņu ielā Salaspilī dega vieglā automašīna 2 m2 platībā, taču šis ugunsgrēks likvidēts aptuveni pusstundas laikā.

Otrdien vēlā vakarā saņemts izsaukums uz Stopiņu pagasta Ulbroku, kur neapsaimniekotā trīsstāvu ēkā 2.stāvā dega starpsienu pārsegums un bēniņi 80 m2 platībā, kas tika nodzēsti aptuveni četru stundu laikā. Ugunsdzēsēji devās arī uz Olaines pagasta Viršiem, kur vienstāva dārza mājā dega sadzīves mantas 2 m2 platībā, bet šis ugunsgrēks likvidēts nepilnas stundas laikā.

6.jūlija pusdienlaikā Vējupītes ielā Siguldā konteinerā dega atkritumi 7 m2 platībā, dzēšanas darbi aizņēma aptuveni pusstundu. Pēcpusdienā VUGD saņēma izsaukumu uz Ozolzīļu ielu Mārupē, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamajā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka deg divstāvu dvīņu mājas fasāde 90 m2, jumts 150 m2, pirmais stāvs 90 m2, otrais stāvs 100 m2 un tās terase 30 m2 platībā. Kopējā degšanas platība bija 460 m2, un pēc četru stundu dzēšanas izdevās šo paaugstinātās bīstamības ugunsgrēku likvidēt, norāda VUGD pāstāvji.

Savukārt trešdien vēlā vakarā saņemts izsaukums uz Tērbatas ielu Jūrmalā, kur deviņstāvu dzīvojamās mājas 3.stāvā dega uz plīts atstāts ēdiens 0,1 m2 platībā, bet nepilnas stundas laikā tas nodzēsts. Tajā pašā vakarā ugunsdzēsēji steidzās arī uz Ādažu novada Carnikavas pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka dzīvojamās mājas pagrabstāvā deg pirts telpa 4m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējas divi cilvēki. Pēc aptuveni divām stundām ugunsgrēks likvidēts.

Nedēļas sākumā VUGD darbinieki veica arī cita veida darbus. 5. jūlijā Zvejniekciemā uz ceļa braucamās daļas bija nolūzis koks, kas tika novākts, savukārt Lēdurgas pagasta Vīķos uz ceļa bija nolūzuši divi koki. 7.jūlija rītā Talsu šosejā Jūrmalā no automašīnas bija noplūdis škidrums, VUGD darbinieki to savāca ar absorbentu un sakārtoja ceļa braucamo daļu, vēsta glābšanas dienestā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.