Menu
 

Avārijas vietā uz Liepājas šosejas Babītes pagastā noplūdušas aptuveni 20 tonnas degvielas (precizēta)

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Avārijas vietā uz Liepājas šosejas Babītes pagastā noplūdušas aptuveni 20 tonnas degvielas aptuveni 100 kvadrātmetru teritorijā, liecina Valsts vides dienesta (VVD) rīcībā esošā informācija.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Ilona Černodona, noplūdusī degviela pārklāta ar absorbējošām putām. Tāpat ir veikta saziņa ar noplūdušās cisternas īpašnieku, kurš uzņēmās veikt piesārņojuma likvidēšanu. Cisternas īpašnieks jau ir notikuma vietā, lai atsūknētu degvielu no avarējušās cisternas.

VVD vēl turpina apsekot teritoriju - patlaban ir zināms, ka degviela ir iesūkusies gruntī līdz grāvim, kas atrodas desmit metru attālumā no notikuma vietas. VVD seko līdzi tam, lai tiktu īstenoti neatliekamie sanācijas darbi, lai nepieļautu degvielas izplūdi virszemes ūdeņos, norāda Černodona.

LETA jau rakstīja, ka traģiskas avārijas dēļ piektdienas pusdienlaikā slēgta satiksme uz Liepājas šosejas Babītes pagastā un policija pieļauj, ka kustība nebūs iespējama vairākas stundas, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

Plkst.11.49 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma informāciju, ka Mārupes novada Babītes pagastā noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā iesaistīta kravas un vairākas vieglās automašīnas, aģentūru LETA informēja dienestā. Tā rezultātā vienā vieglajā automašīnā iespiesti vairāki cilvēki un no kravas automašīnas notiek degvielas noplūde.

Izsaukuma vietā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD) mediķi konstatēja divu cilvēku nāvi, vēl pieciem sniegta palīdzība. Rezultātā četri cietušie nogādāti ārstniecības iestādēs ar gūtām vidēji smagām līdz smagām traumām. Notikuma vietā strādāja piecas NMPD brigādes, tai skaitā, ārsta speciālista brigāde.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.