Menu
 

Degvielas piesārņojuma savākšanu no Liepājas šosejas atvieglo ūdenstilpju neesamība tuvumā

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Apjomīgā degvielas piesārņojuma savākšanu no avārijas vietas uz Liepājas šosejas Mārupes novada Babītes pagastā atvieglo fakts, ka tuvumā nav ūdenstilpju, kuras izlijušais naftas produkts varētu piesārņot, aģentūrai LETA atzina Valsts vides dienesta (VVD) Operatīvā koordinācijas centra vadītājs Elmārs Jasinskis.

Viņš sacīja, ka vispirms ir jātiek galā ar piesārņojuma kodolu, bet pēc tam būs nepieciešams tuvumā esošo augsni aizstāt ar citu - tīru zemi. Patlaban negadījuma vietā tiek apstrādāts ceļš, lai nodrošinātu ierasto satiksmi.

Arī sestdien no rīta, saskaņojot ar atbildīgajām institūcijām, VVD darbus notikuma vietā turpinās. Plānots ņemt arī grunts paraugus, lai sapratu, cik lielā platībā un cik dziļi degviela tajā ir iesūkusies un atbilstoši veiktu tālākos darbus.

Uz jautājumu, kad Latvijas vidē iepriekšējo reizi tika konstatēts tik apjomīgs naftas produktu piesārņojums, Jalinskis aģentūrai LETA atbildēja, ka pēc atmiņas to grūti pateikt, tomēr pēdējo piecu gadu laikā nekas tāds, visticamāk, nav noticis.

LETA jau ziņoja, ka piektdien uz Liepājas šosejas Babītes pagastā notika smags ceļu satiksmes negadījums, kurā gāja bojā divi cilvēki un pieci tika nodoti mediķiem.

Saduroties vairākām vieglajām un vienai kravas automašīnai, no tās sakabē esošās autocisternas izlija aptuveni 20 tonnas degvielas. Notikuma vietā strādā atbildīgie dienesti, tai skaitā VVD.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.