Menu
 

Ropažu novadā degusi meža zemsedze un sausā zāle, Ādažos un Baložos – vieglās automašīnas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pagājušās nedēļas otrajā pusē no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis pusotru desmitu izsaukumu. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks reģistrēts piektdien dienas vidū Ropažu novada Muceniekos, kur 1000 kvadrātmetru platībā dega meža zemsedze. Ugunsgrēks tika likvidēts pusotras stundas laikā, informēja VUGD.

Divas stundas vēlāk ugunsdzēsēji steidza uz Ropažu novada Tumšupi, kur 100 m2 platībā dega sausā zāle, taču šis ugunsgrēks tika novērsts vēl pirms VUGD pārstāvju ierašanās.

Vēl Podnieku ielā Ādažos un Rīgas ielā Baložos degušas vieglās automašīnas, Kalna ielā Rāmavā – drošinātājs transformatorā, Inčukalna pagasta Kļavās – siltumizolācija garāžā, Birzes ielā Allažos – uz plīts bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens trīsstāvu mājas otrā stāva dzīvoklī, Amulas ielā Jūrmalā – grīda vienstāva neapsaimniekotā ēkā, bet Ķekavas novada Krustkalnos – atkritumi.

Ceturtdien Rīgas gatvē Ādažos glābēji ar absorbenta palīdzību savākuši no transportlīdzekļa noplūdušu dīzeļdegvielu.

Iepriekš jau ziņojām par ceļu satiksmes negadījumu ceturtdien Babītes pagastā, kur bija notikusi piecu automašīnu sadursme. Negadījuma vietā strādāja 32 VUGD darbinieki, lai atbrīvotu automašīnās iespiestus trīs cilvēkus un ierobežotu degvielas noplūdi. Tāpat jau vēstīts, ka sestdien pēcpusdienā Dzirnezerā Ādažu novadā pirms glābēju ierašanās no ūdenstilpes iedzīvotāji bija izcēluši bojāgājušo.

Veicot glābšanas darbus, VUGD pārstāvji nedēļas beigās aizvāca vienu aizlūzušu un ceļa braucamajai daļai pārkritušu koku Sējas pagastā un vairākus kokus Mežmalas ielā Jūrmalā, sakārtoja ceļa braucamo daļu pēc ceļu satiksmes negadījuma Kameņu ielā Saulkrastos, kā arī Tirgoņu ielā Jūrmalā ar vinčas palīdzību izvilka atpakaļ uz ceļa vieglo automašīnu, kas bija nobraukusi pa gājēju kāpnēm.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.