Menu
 

Foto: Rīgas reģionā izņemti gandrīz 2,5 miljoni nelegālo cigarešu 187 720 eiro vērtībā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Jūlija sākumā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes darbinieki par nelikumīgu akcīzes preču apriti Rīgas reģionā aizturēja trīs personas. Kopumā tika izņemti gandrīz 2,5 miljoni dažādu marku nelikumīgo cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām un bez akcīzes nodokļu markām.

Kā informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā, 10.jūlijā divām aizdomās turētajām personām piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, savukārt trešajai aizdomās turētajai personai piemērots drošības līdzeklis – policijas uzraudzība un aizliegums izbraukt no valsts.

8.jūlijā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (VP RRP) Kriminālpolicijas pārvaldes darbinieki, pārbaudot informāciju saistībā ar nelikumīgu akcīzes preču apriti Rīgas reģionā, aizturēja trīs iepriekš jau policijas redzeslokā nonākušās personas – 1958., 1982. un 1980. gadā dzimušus vīriešus. Tika konstatēts, ka personas veic noziedzīgu nodarījumu, un likumsargi uzsāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 221. panta trešās daļas noziedzīgā nodarījuma pazīmēm, proti, par nelikumīgu tabakas izstrādājumu (bez Latvijas Republikas akcīzes nodokļu markām) uzglabāšanu un pārvadāšanu lielā apmērā.

VP RRP Kriminālpolicijas pārvaldes 3. biroja 1. nodaļas amatpersonas, veicot neatliekamās izmeklēšanas darbības, pie aizturētajām personām konstatēja un izņēma kopumā 2 469 600 dažādu marku (“Winston”, “Prince”, “Marlboro”) nelikumīgo cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām un bez akcīzes nodokļu markām.

Tādējādi no nelikumīgās tabakas izstrādājumu aprites, tika izņemts preces apjoms, kura aptuvenā vērtība ir 187 720 eiro. Tāpat kriminālprocesā izņemti četri transportlīdzekļi, kas tika izmantoti nelikumīgo preču pārvadāšanai, rācijas un naudas līdzekļi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.