Menu
 

Tiesās divus vīriešus par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu un realizēšanu lielā apmērā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs

14.jūlijā Pierīgas prokuratūras prokurore tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā apsūdzība celta diviem vīriešiem – vienam par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu un realizēšanu lielā apmērā un otram par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu un uzglabāšanu lielā apmērā.

Kā informēja Latvijas Republikas prokuratūrā, saskaņā ar apsūdzību viens no vīriešiem pirmstiesas kriminālprocesā precīzāk nenoskaidrotā veidā, apstākļos un laikā, bet ne vēlāk kā līdz 2022.gada 22.februārim, savā valdījumā ieguva 650 000 cigaretes (32 500 cigarešu paciņas) bez Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām, kuras pārvietoja sev piederošajā automašīnā. Otrs vīrietis ar starpnieku palīdzību vienojās par 80 000 cigarešu (4000 cigarešu paciņu) iegādi no iepriekš minētās personas. Cigarešu nodošana un apmaksa par saņemto preci tika īstenota Beberbeķu kapu teritorijā Mārupes novada Babītes pagastā.

Pēc nelikumīgā darījuma veikšanas vīrietis, kurš realizēja cigaretes, ar atlikušo cigarešu daudzumu – 570 000 cigaretēm – nolūkā tabakas izstrādājumus nogādāt uzglabāšanai citviet devās tālāk pa A9 šoseju Rīga–Liepāja virzienā uz Liepāju,  kur viņu aizturēja Valsts policijas darbinieki. Savukārt otrs vīrietis, kurš iegādājās tabakas izstrādājumus, ar savu automašīnu uzsāka kustību pa piebraucamo ceļu, virzoties ārā no kapu teritorijas, kur viņu aizturēja Valsts policijas darbinieki, kuriem viņš arī atklāja, ka uzglabā vēl dažas kastes cigarešu un norādīja adresi.

Apsūdzētie ar veiktajām nelikumīgajām darbībām radīja valstij mantisko kaitējumu 90 068,45 eiro.

Lieta izskatīšanai nosūtīta Rīgas rajona tiesai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.