Menu
 

Mārupē dedzis divstāvu dzīvojamās mājas jumts, Ropažu novadā – vieglā automašīna un mikroautobuss (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopš nedēļas sākuma no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis divus desmitus izsaukumu.

Bīstamākais un platības ziņā lielākais ugunsgrēks reģistrēts otrdien – plkst.13.15 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Strautu ielu Mārupē, kur, pēc sākotnējās informācijas, dega divstāvu dzīvojamā māja. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg mājas jumts 100 kvadrātmetru platībā. Kā informēja VUGD, plkst.17.04 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Trešdien plkst.10.07 Ropažu novada Garkalnes pagastā, uz autoceļa Garkalne – Alauksts, dega vieglā automašīna 5 m2 platībā un meža zemsedze 20 m2 platībā. Dzēšanas darbos piedaloties Valsts meža dienesta un Inčukalna Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības pārstāvjiem, ugunsgrēks tika likvidēts plkst.11.14.

Naktī uz trešdienu Rīgas ielā Ropažos dedzis mikroautobuss un koks 13 m2 platībā. Vēl kopš nedēļas sākuma Mežmalas ielā Jūrmalā degušas riepas 10 m2 platībā, Zemgales ielā Jūrmalā – elektrības vadi, Bērzu ielā Jūrmalā – elektrības sadales skapis, Lauku ielā Jūrmalā – uz plīts atstāts piededzis ēdiens deviņstāvu mājas septītā stāva dzīvoklī, kā arī atkritumi Janolainē un divās vietās Jūrmalā.

Pirmdien ap plkst.17.00 saņemts izsaukums uz Ķekavas novada Baldones pagastu, kur mežā bija apmaldījies cilvēks. Izmantojot autocisternas skaņas signālu, cilvēks tika atrasts un īsi pirms plkst.20.00 no meža izvests.

Ceļu satiksmes negadīju sekas, pārsvarā sakārtojot ceļa braucamo daļu, novērstas Mārupes novada Gātciemā, Siguldas novada Allažu pagastā un Inčukalna pagastā, Stopiņu pagasta Dreiliņos, kā arī uz Ventspils šosejas un Jaunķemeru ceļa Jūrmalā.

Zemgales ielā Olainē aizvākts ceļa braucamajai daļai pārkritis koka zars, bet Mežmalas ielā Jūrmalā – koks.

(papildināts viss teksts)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.