Menu
 

"Draugiem.lv" piedzīvojis kiberuzbrukumu – pārraidīta Krievijas himna un simboli

  • Autors:  LETA
"Draugiem.lv" piedzīvojis kiberuzbrukumu – pārraidīta Krievijas himna un simboli Foto: ekrānuzņēmums, LETA

Pēcpusdienā, ieejot sociālā tīkla "draugiem.lv" mājaslapā, sāka skanēt Krievijas himna un parādījās attēli ar šīs valsts karogu, prezidentu un armiju, novēroja aģentūra LETA.

Tāpat parādījās teksts: "Biedri latvieši, tas skar jūs. Krievijas robeža nekur nebeidzas. Krievijas pasaule var un tai ir nepieciešams apvienot visus, kam ir dārgs krievu vārds un krievu kultūra, lai kur arī viņi nedzīvotu – Krievijā vai aiz tās robežām. Biežāk lietojiet šo vārdu salikumu – "Krievu pasaule"." Kā novēroja aģentūra LETA, esot "draugiem.lv" kontā, ekrānu pēkšņi nomainīja šis vēstījums.

"Draugiem Group" pārstāvis Jānis Palkavnieks aģentūrai LETA apliecināja, ka "Draugiem.lv" lapai ir noticis uzbrukums, nomainot pirmo lapu, tāpēc pašreiz ir apturēta portāla darbība. Portāla darbība būs apturēta vairākas stundas, līdz būs skaidrs, kas tieši ir noticis, teica Palkavnieks.

Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" pārstāve Līga Besere aģentūrai LETA pastāstīja, ka "Cert.lv" patlaban aktīvi strādā un tuvākajā laikā cer noskaidrot notikušā iemeslus.

Drošības policijā aģentūrai LETA apliecināja, ka dienests par notikušo ir informēts, taču no plašākiem komentāriem patlaban atturas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.