Menu
 

Rāmavā degusi neapsaimniekota ferma, Mārupes novadā – dzīvojamais vagoniņš, Saulkrastu novadā – pamesta ēka Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pagājušās nedēļas otrajā pusē no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis gandrīz 20 izsaukumu. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks reģistrēts svētdien vakarā Ķekavas novada Rāmavā, kur dega neapsaimniekota ferma 1000 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēks likvidēšanai bija nepieciešamas četrarpus stundas, informēja VUGD.

Svētdienas rītā Mārupes novadā aizdedzies dzīvojamais vagoniņš 30 m2 platībā, un ugunsgrēks likvidēts pusotras stundas laikā, bet ceturtdien Saulkrastu novada Vēsmā degusi pamesta ēka 50 m2 platībā.

Divi izsaukumi saņemti no Ropažu novada Silakroga – piektdien vakarā vienstāva ražošanas ēkā dedzis dūmvads, bet sestdien liesmas bija apņēmušas vieglo automašīnu. Automašīnas degušas arī Gaismas ielā Ķekavā un Garkalnē.

Vēl Sējas pagastā apdzēsts degošs koka dobums, Babītes pagasta Piņķos – atkritumi, bet Kolkas ielā Jūrmalā – neviena nepieskatīts ugunskurs. Vienstāva dzīvojamā mājā Sēņu ielā Garkalnē nepareizas apkures sistēmas ekspluatācijas dēļ bija aizdegušās granulas un radies spēcīgs sadūmojums, taču šoreiz dzēšanas darbi nebija nepieciešami.

Ceļu satiksmes negadījumu sekas, sakārtojot ceļa braucamo daļu, novērstas Meža ielā Jaunmārupē, Meža prospektā Jūrmalā, Olaines novadā uz autoceļa Rīga – Jelgava, kā arī Dzelzceļa ielā Mārupē. Savukārt nolūzuši un ceļa braucamajai daļai pākrituši koki aizvākti Jaunajā ielā Jūrmalā, Saulkrastu novada Sējas pagastā un Laivu ielā Carnikavā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.