Menu
 

Ādažu novadā likvidēts ugunsgrēks ražošanas ēkā, Olaines novadā apdzēsta kūdra

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - VUGD Foto - VUGD

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) šīs nedēļas pirmajā pusē no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis vien sešus izsaukumus, četrus no tiem – par ugunsgrēkiem.

Trešdien plkst.20.52 ugunsdzēsēji steidza uz Ādažu novada Birzniekiem, kur bija izcēlies ugunsgrēks trīsstāvu ražošanas ēkā. Pirmajā stāvā 15 kvadrātmetru platībā elektriskās krāsns siltumizolācija, un pirms VUGD darbinieku ierašanās no ēkas bija evakuējušies 35 cilvēki. Ugunsdzēsēji darbus notikuma vietā beidza plkst.0.41.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks fiksēts trešdien no rīta Olaines novadā, kur dega kūdra 600 kvadrātmetru platībā. Uguns apdzēšanai bija nepieciešamas vairāk nekā piecas stundas.

Vēl Salaspilī degusi vieglā automašīna, bet Veselības ielā Olainē – atkritumi tvertnē.

Trešdien plkst.23.30 VUGD saņēma izsaukumu uz Saulkrastu novadu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums – vieglās automašīnas un kravas furgona sadursme, kā rezultātā viens cilvēks bija pakļuvis zem vieglās automašīnas riteņa.

Ar pneimatiskajiem instrumentiem automašīna tika pacelta, cilvēks atbrīvots un nodots NMPD mediķiem. Diemžēl, pēc Valsts policijas informācijas, cietušais no gūtajām traumām medicīnas iestādē mira. Glābēji notikuma vietā arī sakārtoja ceļa braucamā daļu un plkst.1.10 darbus pabeidza.

Pirmdien pēcpusdienā Mārupes novada Babītes pagastā, uz autoceļa Salaspils-Babīte, pie nobrauktuves uz Jūrmalu, no bojātas kravas automašīnas bākas bija noplūdusi degviela apmēram 300 metru garumā. Glābēji noplūdes ierobežošanai izveidoja zemes apvaļņojumu, bet ceļa braucamās daļas sakārtošanu veica VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.