Menu
 

Jūrmalā aizturēts vīrietis par tabakas izstrādājumu nelikumīgu tirdzniecību

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirknī 3.augustā uzsākts kriminālprocess par tabakas izstrādājumu, kuri nav marķēti ar Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām, nelikumīgu realizāciju nelielā apmērā Jūrmalā, tas ir, pēc noziedzīgā nodarījuma sastāva pazīmēm, kas paredzētas Krimināllikuma 221.6 pantā.

10.augustā Jūrmalas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki, realizējot iepriekš iegūto operatīvo informāciju un veicot speciālo izmeklēšanas eksperimentu, Jūrmalas pilsētā par 400 cigarešu, kas nav marķētas ar Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām, nelikumīgu realizāciju aizturēja 1968. gadā dzimušu vīrieti.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā pavēstīja, ka, veicot sankcionētas kratīšanas aizturētā vīrieša dzīvesvietā Rīgas reģionā, kā arī transportlīdzeklī, kopā izņemts 51 160 gabalu cigarešu, 8275 eiro skaidras naudas un 34 litri alkoholisko dzērienu bez Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām. Ar Baltkrievijas akcīzes marķējumu “NZ Gold” – 21 240 gabalu; “Minsk” – 3600 gab.; “Prince” – 4400 gab.; “Pall Mall” – 7520 gab.; “Marlboro” – 7200 gab.; “Queen Menthol” – 6200gab.; “Kopoha” – 1000 gab.

Turpmākā pirmstiesas izmeklēšanā kriminālprocess tika pārkvalificēts pēc Krimināllikuma 221. panta 3. daļas, proti par tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu (ražošanu), uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta lielā apmērā.

Valsts policija aicina iedzīvotājus būt aktīviem un ziņot par personām, kuras saistītas ar nelegālo akcīzes preču apriti, kā arī par narkotisko vielu tirdzniecības vietām! Ziņot iespējams, zvanot pa tālruņa numuru 110, vēršoties ar iesniegumu tuvākajā iecirknī vai rakstot iesniegumu, kas apstiprināts ar e-parakstu, uz e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Tāpat nelegālo akcīzes preču tirdzniecības vietas iespējams atzīmēt arī interaktīvajā kartē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.