Menu
 

Siguldas iecirkņa policisti aizturējuši vīrieti par nelegālā alkohola izgatavošanu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija
Valsts policijas Siguldas iecirkņa policisti bija saņēmuši informāciju par 1959.gadā dzimušu vīrieti, kurš, iespējams, nelikumīgi izgatavo alkoholiskos dzērienus. Pārbaudot saņemto informāciju, Siguldas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policisti šā gada 16.augustā veica sankcionētu kratīšanu aizdomās turamās personas dzīvesvietā. Tās laikā atrastas un izņemtas 49 280 nelegālās cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markām, kā arī 74,7 litri šķidrums ar alkoholam raksturīgu smaržu, destilācijas aparāta sastāvdaļas un destilācijas aparāts, informē Valsts policijā.
 
 
Likumsargi 1959. gadā dzimušo vīrieti aizturēja. Pret viņu ir uzsākts kriminālprocess par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu, glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā. Par šādu noziegumu likumā ir paredzēts soda apmērs – brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, probācijas uzraudzība, sabiedriskais darbs vai naudas sods.
 
Kopumā 2022.gada pirmajā pusgadā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonas ir izņēmuši 14 626 litrus nelegālā alkohola, 4 302 837 nelegālās cigaretes un 9299 litrus nelegālo naftas produktu, savukārt kopumā valstī Valsts policija ir izņēmusi 25 295 litrus nelegālā alkohola, 6 549 705 nelegālās cigaretes un 51 418 litrus nelegālo naftas produktu, norāda policijas pārstāvji.
 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.