Menu
 

Jūrmalā degušas garāžas un meža zemsedze, Olaines novadā – mikroautobuss

  • Autors:  Apriņķis.lv
Jūrmalā degušas garāžas un meža zemsedze, Olaines novadā – mikroautobuss Foto no arhīva

Pagājušās nedēļas nogalē un šīs nedēļas sākumā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma vairākus izsaukumus Pierīgā: Jūrmalā dega garāžas un meža zemsedze, Olaines novadā – mikroautobuss. Aizvākti arī nolūzuši koki.

5. oktobra pēcpusdienā ugunsdzēsēji devās uz Atbalss ielu Jūrmalā, kur dega divas garāžas 5 m2 platībā, taču nepilnas stundas laikā tās nodzēstas. Savukārt agrā sestdienas rītā Olaines novada Olaines pagastā 3 m2 platībā dedzis mikroautobuss, informē VUGD pārstāvji.

Pirmdienas pēcpusdienā Durbes ielā Jūrmalā dega meža zemsedze un koki kopumā 100 m2 platībā. Šī ugunsgrēka dzēšanai bija nepieciešamas aptuveni trīs stundas. Vēl viens izsaukums uz Jūrmalu tika saņemts naktī uz otrdienu, kad Lauku ielā deviņstāvu dzīvojamās mājas 1. stāva dzīvoklī dega bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,5 m2 platībā.

5. un 6. oktobrī VUGD darbinieki devās arī uz vietām, kur bija nolūzuši koki. Pierīgā bijis desmit šādu gadījumu, galvenokārt Jūrmalā. Tāpat tika sniegta palīdzība nelaimē nonākušam dzīvniekam – sestdien Saulkrastu novada Pabažos glābēji no koka nocēla kaķi, kas saviem spēkiem netika lejā, vēsta VUGD pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.