Menu
 

Olaines pagastā dedzis apkures katls un piebūves jumts, Salaspils pagastā – sausā zāle Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - LETA Foto - LETA

Nedēļas pirmajā pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis vairākus izsaukumus Pierīgā: dedzis apkures katls, kūpināta, sausā zāle, celms, atkritumi un piebūves jums.

Kā informē VUGD pārstāvji, 15.augusta vakarā ugunsdzēsēji devās uz Olaines pagasta Grēnēm, kur divstāvu dzīvojamajā mājā dega apkures katls un sadzīves mantas 3 m2 platībā, aptuveni stundas laikā ugunsgrēks tika likvidēts. Savukārt Ādažu pagasta Āņos dega kūpinātava 2 m2 platībā, tā nodzēsta nepilnas stundas laikā.

16.augustā no rīta Olaines pagasta Dārziņos dega celms 2 m2 platībā, arī šis ugunsgrēks likvidēts nepilnas stundas laikā. Tāpat saņemts izsaukums uz Olaines pagasta Jāņupi, kur divstāvu dzīvojamajai mājai dega 1.stāva piebūves jumts 15 m2 platībā, tas nodzēsts aptuveni pusotras stundas laikā.

Vēl otrdien Salaspils pagasta Cekulē dega sausā zāle 100 m2 platībā, savukārt 17.augustā ugunsdzēsēji devās uz Atbalss ielu Jūrmalā, kur neapsaimniekotā garāžā dega atkritumi 25 m2 platībā, vēsta glābšanas dienestā.

Nedēļas sākumā VUGD darbinieki veikuši arī cita veida darbus. 16.augustā Vienības gatvē, Mārupē, virs ceļa braucamās daļas bija aizlūzis koks, tas tika sazāģēts.

Kā ziņots, 17.augusta pēcpusdiemā ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Skolas ielu Salaspilī, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Negadījumā bija iesaistītas divas kravas automašīnas, kur vienai automašīnai bija bojāta degvielas tvertne, kā rezultātā strauji noplūda degviela. Ugunsdzēsēji glābēji ierobežoja dīzeļdegvielas noplūdi un izveidoja apvaļņojumu, lai degviela nenokļūstu kanalizācijas un lietus ūdeņu tīklā. Pēc aptuveni piecarpus stundām VUGD darbu notikuma vietā pabeidza un turpmāko vietas uzraudzību nodrošināja Valsts vides dienests un "Latvijas autoceļu uzturētājs", stāsta VUGD pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.