Menu
 

Ķekavas novadā degusi pirts, Saulkrastos – kūpinātava (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustratīvs foto - VUGD Ilustratīvs foto - VUGD

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pagājušās nedēļas otrajā pusē no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis duci izsaukumu, liecina VUGD informācija.

Jau ziņots, ka sestdien plkst.21.39 VUGD saņēma informāciju, ka Ķekavas pagastā deg pirts ar atklātu liesmu pilnā 50 kvadrātmetru platībā, un uguns apdraud blakus esošo dzīvojamo māju. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no pirts ēkas evakuējās pieci cilvēki. Darbi notikuma vieta noslēdzās plkst.1.18.

Vēl viens izsaukums uz Ķekavas novadu tika saņemts ceturtdien plkst. 15.46 – dega divstāvu dzīvojamās mājas bēniņi 90 m2 platībā. Plkst. 19.03 ugunsgrēks tika likvidēts. Ugunsgrēkā cieta ugunsdzēsējs, kurš tika nodots NMPD mediķu aprūpē.

Sestdien Saulkrastu novadā dega kupinātava 1 m2 platībā, bet ugunsgrēks tika likvidēts vēl pirms VUGD darbinieku ierašanās. Tāpat kā ugunsgrēks naktī uz svētdienu Siguldas novadā, kur graudu kaltē bunkurā dega graudi 1 m2 platībā.

Vēl Olaines novada Olaines pagastā dega sausā zāle un atkritumi (202 m2 platībā), Dalbes ielā Olainē – kūdra (2 m2), Ķekavā – kūdra un meža zemsedze (50 m2), Ropažu novada Garkalnes pagastā – atkritumi (0,1 m2), Ropažu novada Stopiņu pagastā – meža zemsedze (3 m2), bet Siguldas novada Mālpils pagastā – koks (3 m2).

Sestdien vakarpusē VUGD saņēma informāciju, ka Saulkrastu novadā Rīgas jūrā līcī uz krastu peld cilvēks un sauc pēc palīdzības. Kad glābēji ieradās notikuma vietā, cilvēks jau bija izpeldējis krastā pats saviem spēkiem un kopā ar pašvaldības policijas darbiniekiem nogādāts līdz NMPD darbiniekiem.  

Ceturtdien Saulkrastos glābēji palīdzēja cilvēkam no uzpampuša pirksta noņemt gredzenu.

(papildināts viss teksts)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.