Menu
 

Policija pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par slepkavību Ādažu novada Kadagā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonas 23.augustā prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtīja kriminālprocesu par šā gada februārī Ādažu novada Kadagā izdarītu 1979. gadā dzimušā vīrieša slepkavību. Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka noziegumu izdarījis bojāgājušajam iepriekš pazīstams vīrietis savstarpēja konflikta laikā. Aizdomās turētajam vīrietim ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā atgādina, ka 19. februārī Kadagā, kādas mājas pagalmā starp diviem savstarpēji pazīstamiem vīriešiem izcēlās konflikts, iespējams, greizsirdības dēļ. Konflikta laikā viens no vīriešiem divas reizes iedūra 1978.gadā dzimušajam vīrietim ar nazi, kā rezultātā iestājās viņa nāve.

Aizdomās par minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu policijas darbinieki tajā pašā dienā aizturēja 1991.gadā dzimušu vīrieti, kurš jau agrāk bija nonācis tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā. Pirmstiesas izmeklēšanas laikā viņš tika atzīts par aizdomās turēto un kopš 21.februāra atrodas apcietinājumā.

Iegūstot pietiekamu pierādījumu kopumu, 23.augustā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1.biroja 1.nodaļas amatpersonas kriminālprocesu nodeva Pierīgas prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pēc Krimināllikuma 116. panta (par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu.

Par šāda noziedzīga nodarījuma izdarīšanu likumā ir paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.