Menu
 

Par pazīstama vīrieša aplaupīšanu Mārupes novada Skultē aizturētas divas personas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - vp.gov.lv Foto - vp.gov.lv

30.augustā Skultē divi vīrieši, piedraudot un pielietojot vardarbību, iekļuva dzīvoklī pie trešā vīrieša un aplaupīja viņu. Vīrietim tika nolaupīts dators un mobilais telefons. Izdarot noziegumu, abi iespējamie vainīgie dzīvokli pameta, ko redzēja aculieciniece un nekavējoties par notikušo ziņoja policijai.

Likumsargi tūlītēji reaģēja un apsekoja tuvāko apkārtni. Netālu no nozieguma vietas autobusa pieturā Mārupes novada pašvaldības policisti ieraudzīja vienu no iespējamām vainīgām personām, ko aizturēja un nogādāja Valsts policijas Olaines iecirknī. Pie aizturētā vīrieša atrastas nolaupītās mantas, ko viņš, visticamāk, vēlējies doties realizēt, taču policijas darbinieki viņa nodomam patraucējuši, liecina Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas informācija.

Turpinot izmeklēšanu, Valsts policijas Olaines iecirkņa amatpersonas tās pašas dienas vakarā aizturēja arī otru iespējamo vainīgo vīrieti un nogādāja viņu iecirknī.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka abi iespējamie vainīgie vīrieši un cietušais ir iepriekš pazīstami un abas personas mērķtiecīgi bija devušās veikt noziegumu. Aizturētie 1999. un 2001. gadā dzimušie vīrieši jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par šāda veida noziegumiem.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta otrās daļas – par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, vai ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Abiem aizdomās turētajiem piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.